Британският министър-председател Борис Джонсън обяви, че ще поиска парламентът да

...
Британският министър-председател Борис Джонсън обяви, че ще поиска парламентът да
Коментари Харесай

Британската преса: Джонсън загубил контрол върху Brexit

Британският министър-председател Борис Джонсън разгласи, че ще изиска Народното събрание да поддържа проекти за предварителни избори през октомври, откакто претърпя унизително проваляне при първото си гласоподаване в Камарата на общините, откогато е министър председател, написа в. "Гардиън ".
Бивши министри като Филип Хамънд и Дейвид Гок бяха измежду 21 разбунтували се консерватори, които се съюзиха с опозиционните депутати, с цел да открият надзор върху графика на Народното събрание, отбелязва английското издание, представено от Българска телеграфна агенция.
Целта бе да се даде опция да бъде признат законопроект, който да спре Brexit без договорка, принуждавайки Джонсън да изиска удължение на периода за излизане на Англия от Европейския съюз, в случай че не може да контракти модифицирано съглашение с общността.
Според английския в. "Таймс " Джонсън е изгубил надзор върху Brexit. След провалянето при вчерашното гласоподаване министър председателят също така може и да не е в положение да извърши опасността си за привикване на предварителни избори, написа вестникът.
Джонсън беше заставен да желае предварителни избори, откакто стана жертва на невъобразим парламентарен прелом за отсрочване на Brexit, разяснява английският в. "Дейли телеграф ".
Стратегията на Джонсън за Brexit е изправена пред неуспех, откакто разбунтували се консерватори му нанесоха проваляне в Народното събрание. Сега Англия е пред прага на общи избори, а Консервативната партия - в положение на раздробяване, акцентира английският в. "Файненшъл таймс ".
Общо 21 депутати консерватори на процедура пожертваха политическите си кариери, като се опълчиха на премиера и поддържаха ходове, ориентирани към приемане на незабавно законодателство за прекъсване на Brexit без договорка, показва изданието.
Джонсън е изправен пред нова тежка загуба през днешния ден в Камарата на общините при опита си да получи поддръжка за предварителни избори, написа английският в. "Дейли мейл ". След провалянето си при снощното гласоподаване ядосаният министър председател съобщи, че ще свика общи избори, поставяйки бъдещето на Brexit още веднъж в ръцете на обществото. Очаква го обаче тежка борба, с цел да прокара своя проект в Камарата на общините, тъй като за привикване на избори е нужна поддръжката на две трети от депутатите, отбелязва изданието.
Британският в. "Дейли експрес " подлага на критика разбунтувалите се консерватори и Народното събрание като цяло, като ги упреква, че са "предали Brexit ".
Парламентът се опълчва на Джонсън, извежда в заглавие немският "Зюддойче цайтунг ".
Холандският в. "Ханделсблад " съпоставя битките на Джонсън и тези на неговата предшественичка Тереза Мей, като декларира: "Различен министър председател, друг жанр, друга изразителност, само че същият резултат. "
Вчерашният ден беше сериозен миг за мъчителните тригодишни старания на Англия да излезе от Европейски Съюз. Сагата раздели британците, раздра ръководещата Консервативна партия и породи упреци, че Джонсън потъпква откритата процедура на неписаната английска конституция, разяснява в. "Ню Йорк таймс ".
Повечето депутати са решени да не разрешат излизане от Европейски Съюз без договорка, което съгласно тях би имало пагубни последствия за стопанската система на Англия. Случилото се през вчерашния ден в Народното събрание навежда на мисълта, че те имат задоволително гласове, с цел да съумеят, отбелязва американското издание.
В коментарна публикация в. "Вашингтон пост " написа, че популистката тактика на Джонсън рухва. След всички напразни закани обществото вижда, че министър председателят е "некомпетентен самозванец ", акцентира американското издание.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР