Британският министър-председател Борис Джонсън каза днес, че остава да се

...
Британският министър-председател Борис Джонсън каза днес, че остава да се
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Остава трудната част от постигането на сделка за Брекзит

Британският министър-председател Борис Джонсън сподели през днешния ден, че остава да се свърши сложната част от постигането на договорка за Брекзит, и изрази внимателен оптимизъм, че може да бъде реализирано съглашение, което да смекчи излизането на Англия от Европейския съюз, съобщи Ройтерс.

"Работим необикновено интензивно, с цел да има договорка. Остава да се свърши сложната част от постигането на договорка ", съобщи Джонсън на демонстрация в Северна Англия.

Той би трябвало да беседва в понеделник с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и основния договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние.

"Ще беседваме за концепциите, по които работим, и ще забележим какво ще реализираме. Бих споделил, че съм внимателен оптимист ", съобщи Джонсън.

По време на речта си в Северна Англия той беше апострофиран от протестиращ човек, който изиска да знае за какво министър председателят не е в Народното събрание, с цел да оправи бъркотията, която е основал.

Джонсън разгневи критиците си, като спря работата на Народното събрание за пет седмици преди Брекзит. Според държавното управление това е естествена част от процеса на започване на нова законодателна стратегия, само че съперниците на премиера го упрекват, че се пробва да им попречи да проучат обширно проектите му за излизане на Англия от Европейски Съюз.

"Защо не сте с тях в Народното събрание, с цел да оправите бъркотията, която създадохте ", провикна се мъжът, до момента в който Джонсън произнасяше тирада за предоставяне на повече пълномощия на северните градове.

"Много ще се веселя да се върна в Народното събрание напълно скоро ", отвърна министър председателят, пробвайки се да продължи речта си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР