Британският министър-председател Борис Джонсън би спечелил по-малко депутатски места от

...
Британският министър-председател Борис Джонсън би спечелил по-малко депутатски места от
Коментари Харесай

При избори на Острова: Джонсън би спечелил по-малко депутатски места от Мей

Британският министър-председател Борис Джонсън би спечелил по-малко депутатски места от своята предшественичка Тереза Мей, в случай че имаше избори в този момент, съобщи през днешния ден някогашен държавен консултант, като се базира на частно изследване за премиерската канцелария, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Мей завоюва 318 от 650-те места в Камарата на общините през 2017 година, което я принуди да разчита на поддръжката на дребна северноирландска партия, с цел да ръководи. Джонсън загуби това болшинство предходната седмица след овакантяване и изключване на депутати от Консервативната партия, разбунтували се поради Брекзит.

" Смятаме да вземем почти 295-300 места ", съобщи пред " Скай нюз " Джейсън Стайн, като се базира на частно изследване за премиерската канцелария на " Даунинг стрийт " 10.

" Номер 10 ще ви каже в персонални диалози, че възможните избори ще бъдат сложни ", сподели Стайн, който беше консултант на някогашната министърка на труда и пенсиите Амбър Ръд, подала оставка в събота.

По думите му премиерската канцелария " не чака това да мине без спънки ".

Той съобщи, че консерваторите биха изгубили места в Шотландия, Лондон и Югозападна Англия. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР