Британският министър по въпросите за Brexit Доминик Рааб в четвъртък

...
Британският министър по въпросите за Brexit Доминик Рааб в четвъртък
Коментари Харесай

Британският министър, отговарящ за Brexit подаде оставка


Британският министър по въпросите за Brexit Доминик Рааб в четвъртък сутринта заяви, че е подал оставка. Той съобщи, че не може да поддържа препоръчаният от премиера на страната Тереза Мей план на договорката за излизане на Лондон от Европейски Съюз. Това заяви самият Рааб в Twitter.

“Днес подадох оставка от поста министър по въпросите за Brexit”, споделя той. „ Не мога с чиста съвет да поддържа изискванията, предлагани за нашата договорка с Европейския съюз “, прибавя Рааб, като ползва и заявката си за оставка.

„ Не мога да поддържа предлаганата договорка по две аргументи. Първо, аз съм уверен в това, че нормативният режим, препоръчан за Северна Ирландия съставлява безспорна действителна опасност за териториалната целокупност на Обединеното кралство “, сподели Рааб. На второ място той показва опасения във връзка с това, че излизането на Англия е сложено под правото на несъгласие от Европейски Съюз.

Според Рааб, с одобряването на предлаганото съглашение английското държавно управление не извършва обещанията, дадени пред гласоподавателите от страна на ръководещата Консервативна партия. Смята се, че решението на Рааб ще постави началото на серия от оставки в кабинета на премиера Тереза Мей.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР