Британският министър, отговарящ за разговорите на Брекзит, предупреди, че идеята

...
Британският министър, отговарящ за разговорите на Брекзит, предупреди, че идеята
Коментари Харесай

Появи се защитник на Тереза Мей: Смяната й ще е катастрофа за Брекзит

Британският министър, отговарящ за диалозите на " Брекзит ", предизвести, че концепцията от страна на Консервативната партия за промяна на министър-председателя Тереза Май ще бъде " пагубна " за договарянията. Дейвид Дейвис съобщи, че е сигурен, че Англия може да реализира приемлива договорка с Европейския съюз.

Попитан от Андрю Мар от Военновъздушни сили дали свалянето на Мей от власт ще бъде рисково, той сподели: " Да ". " Смятам, че имаме доста добър министър председател. Знам, че сега е подложена на огромен напън, само че я видях в деяние, тя е смела ", сподели Дейвис.

Депутати от всички английски партии заформят съюз против Мей

Мей е подложена на мощен напън, откакто загуби парламентарно болшинство в предварителните избори, свикани в настояването й да усили болшинството си и да укрепи позицията си в диалозите за " развода с Брюксел ".

Тя се изправя пред първия си огромен тест идната седмица, когато депутатите ще гласоподават за законодателната си стратегия, обичайно обсъждана като тест за доверие в държавното управление.
Дейвис е упоменат като евентуален заместител, само че запитан от Мар дали е " очакващ водач ", той отхвърли такива апетити.

Справедлив ли е проектът на Тереза Мей за жителите на Европейски Съюз след Брекзит?

Министърът, който стартира тази седмица диалози с сътрудниците си от Европейски Съюз, съобщи, че към момента е " напълно сигурен " за постигането на съглашение, макар несигурната позиция на кабинета. Той добави въпреки всичко, че " никаква договорка е по-добра от договорка за наказване ".

Представители на английската Консервативна партия разискват нуждата актуалният министър председател Тереза Мей да бъде сменена с нов министър-председател. Като най-подходящ претендент за поста те виждат финансовия министър Филип Хамънд, написа в. " Сънди таймс ".

Според изданието, Хамънд с позицията си за " по-мек Брекзит " наподобява по-ефективен водач от Мей. " Вярвам, че Филип е единственият допустим претендент за няколко години “, цитира вестникът един от представителите на Торите.

Тереза Мей дава обещание " безпрепятствено и проведено " излизане от Европейски Съюз

По-рано в. " Индипендънт " заяви, че английските депутати възнамеряват да основат междупартиен съюз, с цел да се опълчват на проектите на министър-председателя за използването на така наречен " корав сюжет " за разлъка с Европейски Съюз.
 
 БГНЕС

Първият ден от договарянията за Брекзит приключи с двубой с цитати

Консервативната партия завоюва парламентарните избори, само че тя към този момент не е ръководещото болшинство в Уестминстър. Торите да получиха 318 места в 650-местната Камара на общините и по този начин изгубиха правото на независимо образувано държавното управление, за кое им трябваше парламентарно болшинство от 326 места.

Официалните договаряния сред Лондон и Брюксел за изискванията, при които Обединеното кралство ще излезе от Европейския съюз, започнаха 19 юни в белгийската столица. Те би трябвало да продължат до ноември 2018 година По тематиката Демонстранти в центъра на Лондон желаеха оставката на Тереза Мей Мей предлага съглашение за жителите на Европейски Съюз във Великобритания
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР