Британският министър на здравеопазването Мат Ханкок заяви днес, че се

...
Британският министър на здравеопазването Мат Ханкок заяви днес, че се
Коментари Харесай

Британският министър на здравеопазването се включи в надпреварата за премиер

Британският министър на опазването на здравето Мат Ханкок съобщи през днешния ден, че се включва в конкуренцията за нов водач на Консервативната партия, съобщи Ройтерс.

Ханкок е петият претендент за правоприемник на Тереза Мей на премиерския пост във Англия. Освен Ханкок кандидати са някогашният външен министър Борис Джонсън, сегашният Джереми Хънт, министърът на интернационалното развиване Рори Стюарт и някогашната министърка на труда и пенсиите Естер Маквей, предава

" Ще вземам участие в конкуренцията за установяване на новия министър председател, тъй като съм уверен от дъното на душата си, че се нуждаем от водач за бъдещето, а освен за настоящия миг. Разбира се, че би трябвало да осъществяваме Брекзит и аз ще го направя ", сподели Ханкок пред радио Би Би Си.

Тереза Мей разгласи през вчерашния ден, че ще се отдръпна от лидерския пост в Консервативната партия на 7 юни, откакто призна провалянето на си опитите да прокара в английския парламент съглашението с Европейския съюз за Брекзит.

Опозиционната Лейбъристка партия желае избори допустимо най-скоро. Високопоставеният лейбърист Джон Макдонъл съобщи през днешния ден, че партията му ще изиска избор на съмнение против държавното управление, в случай че реши, че има късмет той да бъде подсилен в Народното събрание.

Рори Стюарт сподели през днешния ден, че няма да е взе участие в държавно управление с министър председател Борис Джонсън и че ще се опълчи на опити за излизане на Англия от Европейски Съюз без договорка.

Стюарт сподели пред радио Би Би Си 4, че е разговарял с Джонсън по-рано този месец и тогава някогашният външен министър го е уверил, че няма да упорства за Брекзит без договорка.

" Сега обаче наподобява, че той е последовател на овакантяване на Европейски Съюз без съглашение ", посочи Стюарт.

Министърът на интернационалната търговия Лиъм Фокс съобщи пред Би Би Си, че възможностите Англия да напусне Европейски Съюз без договорка са все по-големи.

" Най-добре за нас е да напуснем Европейски Съюз със съглашение. Мисля обаче, че е допустимо и в този момент наподобява все по-вероятно да излезем без договорка, защото съгласно мен търпението на Европейски Съюз към непрекъснатото отсрочване от Англия е лимитирано ", уточни Фокс. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР