Британският министър на вътрешните работи Прити Пател заяви днес, че

...
Британският министър на вътрешните работи Прити Пател заяви днес, че
Коментари Харесай

Консерваторите втвърдяват тона за имиграцията на Острова

Британският министър на вътрешните работи Прити Пател съобщи през днешния ден, че консерваторите ще понижат напълно имиграцията, в случай че завоюват изключителните общи избори на 12 декември. Въпросите на имиграцията още веднъж изплуваха с цялостна мощ, този път в границите на предизборната акция, съобщи БНР.

В същото време организация Ройтерс популяризира новината, че Англия заплашва с депортиране жителите на Европейски Съюз, които не са подали в точния момент документи за новия си имиграционен статут след Брексит, като могат да се позволяват известни изключения, само че единствено при изключителни условия.

Прити Пател не заяви детайлности по какъв начин възнамерява да понижи имиграцията. Това, което е известно, е, че консерваторите ще прекратят свободното придвижване на хора от Европейски Съюз от 1 януари 2021 година и ще вкарат точкова система, основаваща се на умения и други фактори, за кандидатстващите бъдещи имигранти. Но всичко това зависи от две неща – първо, торите би трябвало да завоюват изборите, и второ, да осъществят Брексит до 31 януари 2020 година. По същата причина е прекомерно неразбираемо и какво ще се случи с към този момент пребиваващите в Обединеното кралство европейски жители, въпреки че при сегашните условия условието е тези, които имат нужното съображение, да получат по този начин наречения „ статут на уседналост “, с цел да са сигурни, че ще останат в страната и при положение на Брексит.

Заплахите за депортиране на тези, които не са подали документи в точния момент, не са нещо ново. Дори на проведена среща в българското посолство в Лондон с публицисти към тях бе насочен апел да оказват помощ за уточнения измежду българската общественост какъв брой е значимо документите да бъдат подадени в точния момент. По данни на английското държавно управление обаче едвам малко повече от половината пребиваващи в страната към 3,5 милиона европейци са направил действия за статут на уседналост преди крайния период 31 декември 2020 година и това тормози правозащитниците.

Според Ройтерс юристи, занимаващи се с въпроси на имиграцията, са били поканени в английското вътрешно министерство преди няколко месеца, с цел да бъдат осведомени с черновата на държавните указания за имиграцията, в която има специфичен раздел за това какво ще се случи с неуспелите да подадат документи. Изключения да не бъдат екстрадирани при положение на изпускане на крайни период могат да бъдат правени единствено за хора с душевен или физически недъзи или за деца, чиито родители не са съумели да сторят това от тяхно име, въпреки че текстът в проектодокумента гласи, че тези, които са пропуснали крайния период не по тяхна виновност, ще имат опция още веднъж да аплайват за статут.

Правозащитни организации се тормозят, че доста европейци могат елементарно да станат жертва на схемата, като най-уязвими са по-възрастните, тези, които нямат постоянна работа, и жертвите на домашно принуждение. Те настояват, че всеки ден срещат хора, които знаят за схемата, само че не считат, че би трябвало да подават документи за статут на уседналост. А инструкциите са ясни: всеки европейски жител, който не е подал документи до крайния период, автоматизирано минава в графата „ недокументиран преселник “ и предстои на депортиране.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР