Британският министър на вътрешните работи Прити Пател оповести подробности за

...
Британският министър на вътрешните работи Прити Пател оповести подробности за
Коментари Харесай

Лондон обяви подробности за новата точкова имиграционна схема

Британският министър на вътрешните работи Прити Пател оповести детайлности за новата точкова имиграционна скица, когато бъде прекъснато свободното придвижване на хора с Европейски Съюз от януари следващата година. Нов миг е ускорено издаване на визи за чиновници в опазването на здравето и обществените грижи като разследване от рецесията с пандемията от ковид.

Прити Пател сподели, че работодателите ще бъдат насърчавани да влагат в служащи от Обединеното кралство. Но новата система, добави тя, ще им разреши да притеглят "най-добрите и най-способните от целия свят ".

Новият вид виза за здравните служащи се отнася за такива, които имат предложение за работа на квалифицирана позиция в някой от секторите на сектора, като лекари, медицински сестри, рентгенолози, обществени служащи и фелдшери.

Англия ще изразходва 705 милиона паунда за възстановяване на граничната си инфраструктура

Профсъюзите обаче акцентираха, че запазването на прага за минимална заплата от 20 480 паунда годишно, може да лиши доста от претендентите от виза, а това се отнася в цялостна мощ и за други значими служащи, потвърдили се по време на рецесията, като чистачки, санитарки, портиери и спомагателен личен състав. Така че не е изключително ясно дали служащите в обществените грижи ще покрият критериите.

Новата скица, която влиза в действие от Нова година, изисква от претендентите да съберат най-малко 70 точки. Ако даден претендент има предложение за работа и владее британски език на нужното равнище той ще събера 50 точки.

Останалите точки могат да бъдат набавени от размера на заплатата, като за прекосяването от прага от 25 600 паунда ще се дават в допълнение точки, както и за притежаването на по-висока подготовка за избрана позиция.

Според новата скица студентите от чужбина ще могат да остават в страната най-малко две години откакто завършат образованието си, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР