Британският министър на външните работи Лиз Тръс се включи в

...
Британският министър на външните работи Лиз Тръс се включи в
Коментари Харесай

И Лиз Тръс се прицели в стола на Борис Джонсън

Британският министър на външните работи Лиз Тръс се включи в конкуренцията за премиерския пост в кралството.

" Кандидатирам се за поста, тъй като мога да управлявам, да свърша нещо и да вземам сложни решения. Имам ясна визия за това къде би трябвало да бъдем, както и опита и решимостта да стигнем до такава степен ", написа Тръс в публикация за вестник Telegraph.

В него тя декларира, че като външен министър е " помогнала за интернационалния отговор " на специфичната интервенция на Русия в Украйна, а също по този начин е " въвела непоколебим пакет от наказания " против Русия.
 Русия задействала спецрежима на нуклеарните сили поради Обновена
Русия задействала спецрежима на нуклеарните сили поради " недопустим коментар " на Лиз Тръс

Това разкри представителят на Кремъл

Тръс даде обещание да стартира да понижава налозите незабавно след идването си на власт.

" Бих почнала да понижавам налозите още от първия ден, с цел да подхваща незабавни дейности и да оказа помощ на хората да се оправят с разноските за живот ", написа тя.

Сред другите претенденти за консервативната партия и английския министър председател са канцлерът на хазната Надим Захауи, министърът на превоза Грант Шапс, някогашният министър на финансите Риши Сунак, ръководителят на комисията по външни работи към Камарата на общините Том Тугендхат, основният прокурор Суела Браверман, някогашният министър на равенството и локалното самоуправление Кеми Баденоч, някогашният министър на външните работи Джереми Хънт, някогашният министър на опазването на здравето Саджид Джавид и младшият министър на комерсиалната политика на Обединеното кралство Пени Мордонт.
 Лиз Тръс не стопли линията Лондон - Москва
Лиз Тръс не стопли линията Лондон - Москва

Стои и казусът с раздаването на съветски паспорти на украинци, за който Украйна желае ОССЕ да организира следствие

По-рано английският министър-председател Борис Джонсън съобщи, че е склонен да се отдръпна , само че откакто консерваторите изберат нов партиен водач.

Британските медии считат, че главната причина за идната оставка на Джонсън са поредицата от кавги, в които той е забъркан през последните месеци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР