Британският министър на външните работи Джереми Хънт каза днес, че

...
Британският министър на външните работи Джереми Хънт каза днес, че
Коментари Харесай

Лондон: Светът няма да е уютно място за Русия, ако е използвала химическо оръжие

Британският министър на външните работи Джереми Хънт сподели през днешния ден, че светът няма да е уютно място за Русия, в случай че е употребила химическо оръжие, съобщи Ройтерс.

Кремъл може да съжалява, че е заповядал химическо нахлуване против някогашен съветски разузнавач в Англия, съобщи Хънт в изявление за телевизия Скай нюз. Русия отхвърля присъединяване в отравянето на Сергей Скрипал и щерка му през март в британския град Солсбъри. Англия обаче упреква Русия за случая и министър-председателката Тереза Мей, дружно с страни съдружници, подреди най-голямото ескпулсиране на съветски дипломати от кулминационната точка на Студената война.

Британският външен министър сподели, че е имал през днешния ден "честна обмяна на отзиви " с съветския си сътрудник Сергей Лавров в коридорите на годишната сесия на Общото заседание на Ню Йорк. "Не е задоволително Русия да заповядва на двама сътрудници от ГРУ (военното разузнаване) да употребяват химическо оръжие на английска земя ", акцентира в това време той, като напомни твърдата реакция на Мей. "В дълбините на Кремъл, в случай че размишляват дали осъщественото е било мъдро, несъмнено се чудят дали е по този начин. Платиха доста висока дипломатическа цена ", сподели Хънт. "Трябва да схванат, че в света няма да има уютно място за Русия, в случай че това е методът, по който се държи ", акцентира той.

В изявлението английският външен министър сподели още, че е имал прям диалог с иранския си сътрудник Мохамад Джавад Зариф във връзка със арестуваната в Иран Назанин Загари-Ратклиф, която има иранско и английско поданство, и че този въпрос няма да бъде оставен настрани. Ще има последици, в случай че иранците не престават да считат, че това е средство за дипломация, предизвести Хънт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР