Британският министър на външните работи Дейвид Камерън, който е на

...
Британският министър на външните работи Дейвид Камерън, който е на
Коментари Харесай

Камерън призова САЩ да одобрят финансовата помощ за Украйна

Британският министър на външните работи Дейвид Камерън, който е на публично посещаване във Вашингтон, прикани американските законодатели да одобрят нова помощ за Украйна, която да подкрепи финансирането на борбата на Киев против съветските военни сили, съобщи Агенция Франс Прес.


" Не се тормозя от силата и единството, от консенсуса и смелостта на украинския народ. Притеснен съм, че няма да създадем това, което би трябвало да създадем ", съобщи Камерън на Форума за сигурност в Аспен в американската столица.

" Трябва да сме сигурни, че ще им дадем оръжията, икономическата, моралната и дипломатическата поддръжка, само че най-много онази военна поддръжка, която може да промени обстановката ", сподели още английският външен министър.

Камерън направи първото си посещаване във Вашингтон откогато беше назначен на поста външен министър. По-късно той би трябвало да се срещне с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.

На 6 декември Сенатът на Съединени американски щати блокира настояването на Белия дом за 106 милиарда $ незабавна помощ най-вече за Украйна и Израел.

Това беше крах за президента Джо Байдън, който прикани законодателите да одобрят средствата, предупреждавайки, че съветският президент Владимир Путин няма да се спре при победа в Украйна, а даже може да нападне страна от НАТО.

" Трябва да дадем тези пари на украинците ", сподели Камерън. " Трябва да ги подкрепим и да се уверим, че Путин е този, който ще загуби, тъй като в случай че тези пари не бъдат гласувани, има единствено двама души, които ще се усмихват. "

" Единият от тях е Путин, а другият е Си Дзинпин в Пекин. И не знам за вас, само че аз не желая да правя подарък коледен подарък на нито един от тези хора ", добави английският министър. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР