Британският министър на труда и пенсиите - Амбър Ръд напусна

...
Британският министър на труда и пенсиите - Амбър Ръд напусна
Коментари Харесай

Британският министър на труда и пенсиите подаде оставка

Британският министър на труда и пенсиите - Амбър Ръд напусна поста си и Консервативната партия заради различия с премиера Борис Джонсън, написа „ Таймс”.

Причина за нейната оставка е „ чистката “, която министър-председателят извърши в партията и неговия „ крах “ да реализира договорка с Европейски Съюз.
Британски депутати приготвят законови ограничения против Борис Джонсън Премиерът съобщи, че "по-добре да е мъртъв в канавка " в сравнение с да изиска отсрочване на брекзит
В разтърсващ държавното управление ход, министърът на труда и пенсиите се отхвърля, тъй като няма „ доказателства “, че Джонсън в действителност търси договорка с Европейския съюз, макар изказванията, че това е неговият приоритет.

В изявление за „ Сънди Таймс “ Ръд също нападна решението на премиера да изгони 21 консерватори предходната седмица - в това число някогашните министри Кен Кларк и Филип Хамънд и внукът на Чърчил сър Никълъс Соумс - като " нахлуване против приличието и демокрацията ".
Британският парламент утвърди закона, предотвратяващ брекзит без договорка Очаква се той да бъде подписан от кралица Елизабет II в понеделник
Тя даде обещание да се бори на идващите избори като „ самостоятелен реакционер “.

Оставката на Ръд, един от най-близките персонални другари на Джонсън в кабинета, ще бъде нов удар за премиера единствено 47 дни след неговото встъпване в служба. То идва дни след оповестеното решение на брат му Джо да напусне държавното управление.
Лейбъристите няма да поддържат предложение за предварителни избори За да се случи това са нужни две трети от гласовете в долната камара на английския парламент
Най-малко шестима министри от кабинета споделят мнението ѝ. Възможно е да последват нови оставки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР