Британският министър на труда и пенсиите Амбър Ръд напусна поста

...
Британският министър на труда и пенсиите Амбър Ръд напусна поста
Коментари Харесай

Британският министър на труда подаде оставка

Британският министър на труда и пенсиите Амбър Ръд напусна поста си и Консервативната партия заради различия с премиера Борис Джонсън, написа " Таймс ", представен от БГНЕС.

Амбър Ръд разгласи, че подава оставка от кабинета и напуща Консервативната партия поради „ чистката ", която извърши в партията Борис Джонсън и неговия „ крах " да реализира договорка с Европейски Съюз. Министърът на труда и пенсиите се отхвърля, тъй като няма доказателства, че Джонсън в действителност търси договорка с Европейския съюз, макар изказванията, че това е неговият приоритет.

В изявление за „ Сънди Таймс " Ръд също нападна решението на премиера да изгони 21 ветерани на торите предходната седмица - в това число някогашните министри Кен Кларк и Филип Хамънд и внукът на Чърчил сър Никълъс Соумс. Той го дефинира като " нахлуване против приличието и демокрацията ".

Тя даде обещание да се бори на идващите избори като „ самостоятелен реакционер ".

Оставката на Ръд, един от най-близките персонални другари на Джонсън в кабинета, ще бъде нов удар за премиера единствено 47 дни след неговото встъпване в служба. То идва едвам седмица след решението на брат му Джо да напусне държавното управление.

Най-малко шестима министри от кабинета споделят мнението й и най-малко един към момента обмисля дали да подаде оставка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР