Британският министър на прехраната Джордж Юстис заяви, че ще настоява

...
Британският министър на прехраната Джордж Юстис заяви, че ще настоява
Коментари Харесай

Британски министър иска нова схема за сезонни работници в земеделието

Британският министър на прехраната Джордж Юстис съобщи, че ще упорства за нова скица за банкет на сезонни служащи в селското стопанство, когато престане да важи правото на свободно придвижване на хора от страните членки на Европейски Съюз, съобщи Ройтерс.

Сегашната скица разрешава приемане на 10 000 сезонни служащи в селскостопанския бранш. Британските фермери обаче желаят, когато по отношение на Англия спрат да се ползват разпоредбите на Европейски Съюз за свободно придвижване на хора, броят им да бъде повишен на 70 000.

Европейските правила за свободно придвижване на хора, от които се възползват сезонните служащи от страните от Европейски Съюз, ще продължат да са в действие по време на преходния интервал - до 31 декември 2020 година

Али Капър, която годишно отглежда към 10 милиона ябълки във фермата ѝ в Устършър, Централна Англия, сподели, че тази есен ще би трябвало да стартира да набира служащи за сезона следващата година и би трябвало още преди този момент да знае детайлите на новата скица. " Ако няма служащи, няма бизнес ", сподели фермерката.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР