Британският министър на отбраната Гейвин Уилямсън показа днес за пръв

...
Британският министър на отбраната Гейвин Уилямсън показа днес за пръв
Коментари Харесай

Видео: Лондон показа концепция за нов безпилотен изтребител

Британският министър на защитата Гейвин Уилямсън сподели през днешния ден за пръв път по какъв начин - съгласно първичните проекти - ще наподобява новият английски военен аероплан, който ще има и безпилотна версия. На авиоизложението във Фарнбъроу той съобщи, че за създаването на " Темпест " (Tempest, на англ. " Буря " ) ще се търсят интернационалните сътрудници.

Правителството е планувало до 2025 година да вложи в плана 2 милиарда паунда, а на индустриалните сътрудници в плана ще бъдат предоставени и спомагателни финансови средства.

Идеята е " Темпест " да размени сегашните " Тайфун ". Зад създаването стоят сътрудниците BAE Systems (най-голямата отбранителна компания на Обединеното кралство), производителят на мотори " Ролс-Ройс ", италианската " Леонардо " и европейският производител на ракети MBDA (собственост на Airbus, BAE Systems и Leonardo). Разговори се водят и с възможни участници от Швеция, Япония и други страни като Южна Корея, Турция и Саудитска Арабия.

" Подходът ни е подвластен от интернационалното съдействие. Въпросът ми към евентуалните ни сътрудници в тази зала през днешния ден е простоват - по какъв начин бихте работили с нас, по какъв начин можем ние да работим с вас ", добави министърът.



Плановете са самолетът да влезе на въоръжение до 2035 година, т.е. малко преди " пенсионирането " на тайфуните през 2040 година Инициативата беше показана от премиера Тереза Мей при откриването на аивоизложението в понеделник с думите: " Искам да оповестя, че публикуваме тактиката на Англия за бойна авиация, с която удостоверяваме уговорката си да поддържаме качествата на авиационна мощ от международна класа ". "

Страната напуща Европейския съюз след 9 месеца и се изправя против конкуренцията на европейски план, показан през юни от Франция, която ще поеме водещата роля в него. Основният сътрудник е Германия, а могат да се включат и друи страни членки.

" Тайфун " бе подобен план от 80-те години - в създаването му участваха Германия, Испания, Англия и Италия. Майкъл Кристи, шеф за авиацията в BAE Systems, споделя, че Лондон може самичък да създаде " Темпест ", само че привличането на сътрудници има смисъл и поради бъдещите продажби. " Много рядко се среща през днешния ден някой самичък да се захваща с огромни стратегии, да ги развива и да пробва да продава крайния артикул. "

Англия не е разработвала независимо изтребител от 60-те години насам, само че взе участие в плана за най-авангардния аероплан, с който е въоръжена - американският F-35. В него на BAE Systems се падат към 15% от всички действия.

 Видео: Лондон сподели идея за нов безпилотен изтребител
© Reuters
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР