Британският министър на отбраната Гевин УилямсънБританският министър на отбраната Гевин

Британският министър на отбраната Гевин УилямсънБританският министър на отбраната Гевин ...

Лондон не иска да приеме двама свои граждани джихадисти, заловени в Сирия.Британският министър на отбраната Гевин Уилямсън

Британският министър на отбраната Гевин Уилямсън отново заяви, че Обединеното кралство не желае да приеме обратно двама джихадисти от "Ислямска държава", заловени в Сирия, които имат британско гражданство, въпреки призивите на САЩ всяка страна да има грижата за своите граждани, станали чуждестранни бойци, предаде Асошиейтед прес.
 

Уилямсън каза в Брюксел в сряда, че двамата, които са част от британска терористична клетка, станала известна като "Битълс", "са обърнали гръб на британските идеали, на британските ценности".
 

"Искам ли те да се върнат в Обединеното кралство? Не, не искам", подчерта министърът.
 

АП припомня, че подкрепяното от САЩ сирийско опозиционно обединение Сирийски демократични сили (СДС) държи хиляди заловени джихадисти от ИД, сред които има и стотици чуждестранни бойци.

 

Според американския военен министър Джим Матис, който говори в Брюксел вчера, "страните на произход трябва да поемат отговорност за тях".
Уилямсън каза, че е разговарял с Матис тази сутрин, но не отговори дали двамата са обсъждали възможни решения на проблема.

Източник: mediapool.bg