Британският министър на отбраната Гавин Уилямсън заяви, че светът е

...
Британският министър на отбраната Гавин Уилямсън заяви, че светът е
Коментари Харесай

Великобритания: Търпението на света към Путин е на изчерпване

Британският министър на защитата Гавин Уилямсън съобщи, че светът е единен зад позицията на Обединеното кралство по случая „ Скрипал “ и че търпението на всички към президента на Русия Владимир Путин е на привършване, съобщи „ Ройтерс “.

Англия упреква Москва за отравянето на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал и неговата щерка Юлия с нервно-паралитичното вещество, известно като „ Новичок “. Двамата не престават да са в сериозно положение, откакто на 4 март бяха открити в безсъзнание на скамейка в британския град Солсбъри.

Кремъл отхвърля присъединяване в нападението и упреква Англия за образуване на анти-руска акция.

По време на аудиенция в Естония Уилямсън, който по-рано сподели, че Русия би трябвало да „ отстъпи и да млъкне “, съобщи, че  поддръжката, получена от Англия, „ сама по себе си е проваляне за Путин “.

„ Търпението на света към президента Путин и неговите дейности е на привършване, както се вижда от поддръжката на страните от НАТО и Европейски Съюз за Обединеното Кралство. Вярвам, че това е най-хубавият отговор, който можеше да получим. “, разяснява Уилямсън пред публицисти. 

„ Тяхното(на Кремъл) желание, тяхната цел е да разделят света, който е единен зад английската позиция. Това, единствено по себе си е огромна победа и извънредно мощно обръщение към Кремъл и президента Путин. “, добави той.

Страните членки на Европейски Съюз се споразумяха в петък да подхващат спомагателни наказателни ограничения против Русия за нападението против Скрипал. Източник, непосредствен до Доналд Тръмп, съобщи в неделя, че американският президент също обмисля изгонването на съветски дипломати.

Уилямсън означи, че е сюрпризиран и отчаян от предложенията на Европейски Съюз за изключване на Англия от европейския сателитен план „ Галилео “, като част от договарянията за Брекзит.

Вестник „ Файненшъл Таймс “ заяви, че Европейски Съюз се пробва да блокира присъединяване на Англия в галактическата стратегия по съображения за сигурност.

„ Обединеното кралство ясно е изразило, че не желае защитата и сигурността на Европа да бъдат част от договарянията, тъй като считаме, че те са от жизненоважно значение. Надявам се, че Европейската комисия ще се възползва от тази опция, с цел да поправя позицията си и да не играе политически игри с нещо толкоз значимо, като европейската защита и сигурност “, сподели Уилямсън.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР