Британският министър на отбраната днес отказа да коментира медийни съобщения,

...
Британският министър на отбраната днес отказа да коментира медийни съобщения,
Коментари Харесай

Лондон отказа да коментира разузнавателен доклад за китайски лъжи за заразата

Британският министър на защитата през днешния ден отхвърли да разяснява медийни известия, че съгласно отчет, направен от разследващ консорциум отпред със Съединени американски щати, Китай е лъгал за болестта с новия ковид, съобщи Ройтерс.

Австралийски вестник заяви в края на предходната седмица, че съгласно отчет от 15 страници на така наречен група "Пет очи " (Five Eyes или FVEY), съюз на службите за електронно разузнаване на Австралия, Канада, Нова Зеландия, Англия и Съединени американски щати, Китай умишлено е потулил или унищожил доказателства за болестта от ковид в "нарушение на интернационалната бистрота ", което е коствало живота на десетки хиляди хора.

Запитан за отчета, военният министър Бен Уолъс съобщи пред радио Би Би Си: "Всеки ден получавам разследващи бюлетини от нашите организации по света. Не разясня съответни бюлетини, какво съм видял или не съм видял. Това би било неправилно ".

Има въпроси, на които Китай би трябвало да отговори по отношение на информацията, която е споделил за болестта с новия ковид, само че финален разбор за ролята му ще бъде изработен по-късно, сподели министърът. Той посочи, че това ще бъде направено, когато всичко бъде преодоляно и сложено под надзор, а стопанските системи са се върнали към естествен режим.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР