Британският министър на отбраната Бен Уолъс е предупредил Украйна, че

...
Британският министър на отбраната Бен Уолъс е предупредил Украйна, че
Коментари Харесай

Британският военен министър очаква благодарност от Украйна за оръжията: Не сме Amazon

Британският министър на защитата Бен Уолъс е предизвестил Украйна, че нейните интернационалните съдружници не са Amazon и тя би трябвало да покаже признателност за даренията на оръжия, с цел да убеди западните политици да дадат повече, осведоми Ройтерс.

Лондон е един от най-верните поддръжници на Киев след съветската инвазия през предходната година, а министър председателят Риши Сунак разгласи, че Англия и нейните съдружници ще удвоят поддръжката си за Украйна. Уолъс обаче предизвести, че Украйна би трябвало да убеди американските законодатели и " съмняващите се политици в други страни, че си заслужава " и че " без значение дали ни харесва или не, хората желаят да видят признателност ".

Той направи коментара си в коридорите на срещата на върха на НАТО в Литва в отговор на въпрос по отношение на недоволствата на украинския президент Володимир Зеленски, че Киев не е получил график за присъединение към Алианса.

Уолъс означи, че предходната година е посетил Украйна и там му е бил показан лист с оръжия за извършване на покупки.

Знаете ли, ние не сме Amazon. Казах им го предходната година, когато карах 11 часа, с цел да ми бъде даден лист, акцентира той, представен от news.bg

Днес Зеленски смекчи тона си, като съобщи, че резултатите от срещата на върха са били положителни, без значение че на Украйна не беше отправена публична покана за присъединение към НАТО. Той уточни и че е получил позитивни вести от съдружниците по отношение на нови пакети за защита.

Запитан за думите на Уолъс, Сунак съобщи, че Зеленски е бил признателен за оказаната до момента поддръжка и че ще бъде предоставена спомагателна помощ, в случай че е належащо.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР