Британският министър на финансите Риши Сунак ще оповести днес схема

...
Британският министър на финансите Риши Сунак ще оповести днес схема
Коментари Харесай

Великобритания отпуска 2 млрд. паунда за осигуряване на работа на младите хора

Британският министър на финансите Риши Сунак ще оповести през днешния ден скица за 2 милиарда паунда за откриване на работни места за младежите на фона на очертаващата се огромна безработица вследствие на пандемията от ковид, осведоми БНР. 

Фондът ще субсидира 6-месечни назначения на работа /с опция за удължение на времетраенето/ за хората, които са на по този начин наречения „ повсеместен заем “ или система за подкрепяне на хора с невисок приход на възраст от 16 до 24 години, които са изложени на риск дълго време да останат безработни. Правителството твърди, че това ще докара до разкриването на стотици хиляди нови субсидирани от държавното управление работни места. 

Лейбъристите в съпротива приветстваха мярката, само че означиха, че държавното управление реагира късно на рецесията с безработицата. Подробностите ще бъдат оповестени по-късно през днешния ден от министъра на финансите Риши Сунак, само че към този момент се знае, че заявки за работа ще могат да бъдат подавани от август, а попълването на местата ще стартира от есента. 

В едни от най-тежко засегнатите браншове на английската стопанска система – търговията на дребно, ресторантьорството, хотелиерството и развлекателния бизнес – една трета от работната мощ са младежи на възраст от 16 до 24 години. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР