Британският министър на финансите Риши Сунак обеща намаляване на данъка

...
Британският министър на финансите Риши Сунак обеща намаляване на данъка
Коментари Харесай

Британският финансов министър обеща намаляване на данъци

Британският министър на финансите Риши Сунак даде обещание понижаване на налога върху приходите , защото растящите цени на силата, храните и горивата заплашват с сложни времена доста фамилии, оповестява БиБиСи.

В своето пролетно изказване той сподели, че възобновяване на Обединеното кралство след пандемията е отклонено от курса от войната в Украйна .

Официалните прогнози споделят, че стандартът на живот ще понесе най-големия удар от 50-те години на предишния век .

Сунак се опълчи на апелите за унищожаване на нарастването на националното обезпечаване през април. Повишението с 1,25 пенса е предопределено за набиране на пари за NHS и обществените грижи. Вместо това канцлерът увеличи прага, при който служащите стартират да заплащат национална осигуровка от £9,600 на £12,570.

Това би представлявало " понижаване на персоналните налози от 6 милиарда английски лири за 30 милиона души в Обединеното кралство, понижаване на налозите за чиновниците на стойност над 330 английски лири годишно ", сподели канцлерът. Икономиката ще бъде в по-добро положение до идващите избори през 2024 година, което ще му разреши да понижи налозите .

Под напън да предприеме дейности в този момент, с цел да облекчи рецесията с разноските за живот, той отряза 5 пенса от налога върху литър бензин или дизел с неотложен резултат.

Други ограничения в неговия мини-бюджет включват: Данък добавена стойност за слънчеви панели, термопомпи, изолираност на покриви и други ограничения за икономисване на сила ще бъде понижен от 5% на нула за 5 години .

Надбавката за претовареност ще се усили от £4,000 на £5,000 , което разрешава на дребния бизнес да понижи своите заплащания по националното обезпечаване .

Зелените технологии ще бъдат освободени от бизнес цени от април, спестявайки на компаниите £35 милиона през 2022-23 година

Съветите получават още £500 милиона за Фонда за подкрепяне на семействата от април, предопределен да помогне на уязвимите семейства с възходящите разноски за живот.

Сунак сподели, че Службата за бюджетна отговорност (OBR) е предизвестила за " извънредно висока неустановеност " в своите стопански прогнози , защото е " прекомерно рано да се знае цялостното влияние на войната в Украйна върху стопанската система на Обединеното кралство ".

OBR съобщи, че инфлацията е избрана да доближи пик от 8,7% в края на тази година и това - в комбиниране с възходящите налози - ще " тежи мощно върху стандарта на живот през идващите 12 месеца ".

Разполагаемият приход - парите, които хората остават след закупуването на артикули от първа нужда - ще понесат най-големия удар за една година, откогато записите стартират през 1956 година
 Инфлацията във Англия доближи 30-годишен връх
Инфлацията във Англия доближи 30-годишен връх

6,2% през февруари
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР