Британският министър на финансите Филип Хамънд разкритикува ЕС за твърдата

...
Британският министър на финансите Филип Хамънд разкритикува ЕС за твърдата
Коментари Харесай

Лондон: Заради Брекзит ЕС изпадна в параноя


Британският министър на финансите Филип Хамънд разкритикува Европейски Съюз за твърдата позиция по Брекзит, която заплашва Лондон със загуба на разнообразни преференции след напускането на общността. В изявление за утрешния немски в. „ Велт ам зонтаг ”, извадки от което бяха оповестени на уеб страницата на изданието, Хамънд споделя, че в Брюксел се мъчат да се държат колкото се може по-твърдо с Лондон, с цел да не предизвикат резултат на доминото и че схваща „ тази параноя ”.

Хамънд съпоставя Европейски Съюз с голф клуб. „ Не би трябвало, от една страна, да си притежател на голф клуб и да глобяваш всеки, които желае да го напусне, от друга. Точно противоположното, би трябвало да полагаш по-големи старания, с цел да го направиш прелъстителен за нови настоящи членове ”, счита финансовият министър.

Той отбелязва, че Съединени американски щати „ и доста други страни ” „ желаят да сключат с Англия контракти за свободна търговия. „ А в Европа няма сходно нещо. От Европа чуваме противоположното ”.

Консултациите сред Англия и Европейски Съюз би трябвало да продължат до ноември 2018, след което двете страни ще разполагат с половин година за ратификация на контрактуваното от националните парламенти.

Брекзит ще се състои на 29 март 2019, след което ще стартира двугодишен временен интервал. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР