Британският министър, който отговаря за сигурността, Бен Уолъс заяви, че

...
Британският министър, който отговаря за сигурността, Бен Уолъс заяви, че
Коментари Харесай

Британският министър по сигурността: Брекзит без сделка ще заплаши обществената сигурност

Британският министър, който дава отговор за сигурността, Бен Уолъс съобщи, че Брекзит без договорка ще засегне съществено връзките сред Англия и Европейския съюз, което ще направи доста мъчно гарантирането на сигурността на обществото.

Междувременно стана известно, че на 4 декември стартират дебатите в Народното събрание по договорката на Тереза Мей преди гласуването, планувано за 11 декември.

След като нощес шефът на Английската централна банка Марк Карни съобщи, че излизането на страната от Европейски Съюз без договорка ще провокира финансова рецесия, по-сериозна от тази през 2008 година, през днешния ден министърът за сигурността съобщи, че с цел да бъде дейно гарантирането на сигурността на английското общество, е належащо близко съдействие сред Англия и Европейски Съюз и Брекзит без договорка ще има съществени последствия за сигурността на Обединеното кралство.

Междувременно английският министър председател Тереза Мей още веднъж е в Народното събрание, където е подложена на „ пресечен разпит “ за нейния проект от специфична междупартийна комисия.

С оглед на обрисуваната картина за пагубни последствия при Брекзит без договорка, депутати от Лейбъристката партия желаеха от премиера да изключи този сюжет.

Тереза Мей отговори уклончиво, че гласуването в Народното събрание е дали да се поддържа договорката, само че в случай че Камарата на общините я отхвърли, ще бъдат взети нужните ограничения. Иначе стана известно, че 5-дневните диспути на договорката ще стартират на 4 декември. Самото гласоподаване ще бъде на 11 декември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР