Британският милиардер Ричард Брансън обяви, че създаденият от неговата компания

Британският милиардер Ричард Брансън обяви, че създаденият от неговата компания ...

Ричард Брансън: Космическият ни кораб за първи път ще извърши суборбитален полет.


Британският милиардер Ричард Брансън обяви, че създаденият от неговата компания "Върджин галактик" космически кораб ще извърши първи суборбитален полет до няколко седмици, предаде ТАСС.

"Трябва да извършим полет в близките седмици, а не месеци - каза той в интервю за телевизия Си Ен Би Си, което даде в Сингапур. - След това сам ще полетя в космоса в близките месеци, а не години. По-късно ще започнем да изпращаме други хора в космоса. За нас следващите два месеца ще са много вълнуващи.".

Запитан дали ще има достатъчно търсене за суборбитални или орбитални туристически полети, Брансън отговори, че ако сега заедно с него в помещението имаше 10 души, 8 от тях биха искали да се отправят в космоса, при условие че това ще е по джоба им. "Смятам, че мнозина биха искали да станат астронавти и да полетят в космоса - сподели той. - Трябва да построим колкото е възможно повече кораби, за да отговорим на подобно търсене."

Си Ен Би Си припомни, че Брансън вложил милиони долари в разработването на космически кораб и че навремето заявил, че ще полети в космоса през април 2018 г.

Източник: novini.bg