Британският медийният регулатор Офком ще получи правомощия да държи отговорни

...
Британският медийният регулатор Офком ще получи правомощия да държи отговорни
Коментари Харесай

Великобритания погва тех компаниите заради постовете с насилие онлайн

Британският медийният регулатор Офком ще получи пълномощия да държи виновни софтуерните компании за отбрана на хората от изявления на материали, свързани с принуждение, тероризъм, кибертормоз и детски тормоз. Платформите би трябвало да подсигуряват, че бързо ще отстраняват противозаконните и рискови постове, както и да понижат риска от появяването на такива материали, предава БНР.

До момента фирмите в областта на обществените мрежи като Facebook, Тикток, ЮТюб, Снапчат и Туитър се саморегулираха във връзка с обявата на рискови материали. Компаниите защитаваха личната си политика за справяне с материали с недопустимо наличие, само че в този момент критиците упорстват за самостоятелни правила.

Още не е ясно какви санкции или санкции ще може да постанова Офком. Все повече обаче се ускорява натискът върху обществените мрежи за по-голяма отговорност за изявленията, изключително след случая с Моли Ръсел, която се самоуби откакто гледала по Инстаграм постове, свързани със самонараняване.

По-късно през днешния ден държавното управление ще разгласи публично какви тъкмо пълномощия ще получи Офком, който за момента контролира единствено медийната, само че не и интернет сигурността. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР