Британският лейбъристки лидер Джеръми Корбин се опитва да спечели избирателите

...
Британският лейбъристки лидер Джеръми Корбин се опитва да спечели избирателите
Коментари Харесай

Джеръми Корбин: Ленинска воля могъща ни води!

Британският лейбъристки водач Джеръми Корбин се пробва да завоюва гласоподавателите в страната си с проекти за огромна национализация и надзор върху цените. ”Луда комунистическа скица ”, отвръща Борис Джонсън.
Преди предварителните избори на 12 декември 70-годишният болшевик Корбин, който постоянно е подложен на критика за старомодното си левичарство, дава обещание, че в случай че гласоподавателите го пратят на " Даунинг стрийт " 10, ще национализира широколентовата мрежа на " Бритиш телеком " (БТ), с цел да обезпечи безвъзмезден интернет за всички, предава " Клуб Z ".

Партията му твърди, че проектът ще коства 20 милиарда паунда, а управлението на компанията счита, че цената ще бъде пет пъти по-голяма. Съобщението на Корбин е свалило акциите на БТ с 3,7 процентни пункта на фондовата борса и е изтрило съвсем половин милиард лири от пазарната капитализация на компанията.

Корбин изяснява, че ще финансира национализацията с налози върху цифровите колоси Гугъл, Amazon и Фейсбук. Приватизационните проекти на Корбин включват и железниците (в рамките на пет години), от които в този момент е държавна инфраструктурата, само че преносимият състав е частен.

Лейбъристите желаят да върнат в държавни ръце и 503-годишната пощенска компания " Роял мейл ", една от най-старите в света, шест години след нейната приватизация.

Трудовата партия е подготвена да похарчи и 15 милиарда лири от английския държавен бюджет, с цел да ренационализира водоснабдителните компании, постоянно упреквани, че се грижат повече за дивидентите си, в сравнение с за прекъсване на течовете и за възстановяване на качеството на водата.

Лейбъристите най-накрая желаят да национализират и енергийния бранш, като стартират от преносните и разпределителните мрежи за ток и газ и по-късно се заемат с доставчиците.

“Ще финансираме голяма стратегия за вложения в нашите пътища, в далекосъобщенията, в гигабайтовия броудбанд (широколентов интернет) за разлика от лудата, луда комунистическа скица, която бе обрисувана по-рано днес”, отвърна английският министър-председател Борис Джонсън, чиято Консервативна партия води пред лейбъристите в предизборните сондажи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР