Британският крал Чарлз Трети си е взел почивен ден вчера,

...
Британският крал Чарлз Трети си е взел почивен ден вчера,
Коментари Харесай

Крал Чарлз Трети си е взел почивен ден след коронацията в събота

Британският крал Чарлз Трети си е взел почивен ден през вчерашния ден, откакто бе коронясан публично на обилна гала в Уестминстърското абатство в събота, предава Асошиейтед прес, като се базира на Бъкингамския замък.

Понеделник бе неработен ден в Обединеното кралство в края на празненствата по случай коронацията. Британците обаче бяха насърчени да се отдадат на щедрост.

King Charles III takes day off after busy coronation weekend

След няколко дни на наситена стратегия, срещи и церемонии 74-годишният Чарлз няма обществени изяви през вчерашния ден. Той въпреки всичко изпрати обръщение със " сърдечни благодарности " за многочислените тържества в негова чест, а Бъкингамският замък показа публични портрети на монарха и на " работещите кралски особи ", измежду които не е по-малкият му наследник, принц Хари.

Лондонската полиция в това време изрази страдание, че шестимата съперници на монархията, задържани в деня на коронацията, не са съумели да показват, както са възнамерявали, и акцентира, че против тях няма да бъде формирано наказателно произвеждане, предава Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Лидерът на английската антимонархическа група " Република " Греъм Смит и още петима негови сподвижници бяха арестувани в събота рано сутринта в центъра на столицата, до момента в който отивали да стачкуват, а плакатите им бяха иззети. Шестимата бяха освободени още същата вечер - близо 16 часа след задържането им.

Британската полиция си навлече остри рецензии поради тези арести.

В Лондон в деня на коронацията бяха арестувани общо 64 души, измежду които екоактивисти, показва Агенция Франс Прес.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР