Британският крал Чарлз Трети прие за първи път на аудиенция

...
Британският крал Чарлз Трети прие за първи път на аудиенция
Коментари Харесай

Крал Чарлз III посрещна Зеленски в Бъкингамския дворец

Британският крал Чарлз Трети одобри за първи път на визита украинския президент Володимир Зеленски в Бъкингамския замък в Лондон, която украинският водач дефинира като " в действителност специфична ", предадоха Пи Ей Мидиа и ДПА.

Зеленски беше облечен с обичайните си зелени военни облекла, когато дойде в резиденцията на английския монарх този следобяд.

Украинският президент е на първата си аудиенция във Англия от началото на съветската инвазия в Украйна и в обръщението си към английските депутати в Уестминстър хол сподели, че ще употребява опцията да благодари на Чарлз Трети от името на всички украинци за поддръжката, която монархът е показал за страната му още до момента в който е бил принц на Уелс.

Зеленски сподели, че аудиенцията при краля е била " в действителност специфичен миг " и не пропусна да спомене военната работа на Чарлз Трети в кралските военновъздушни сили в предишното, като сподели: " Кралят е водач на военновъздушните сили, а в Украйна през днешния ден всеки водач на Военновъздушни сили е крал ".

Украинският президент сподели в пламенната си тирада пред депутатите в Уестминстър хол: " Днес ще имам достойнството да бъда признат от Негово Величество краля. Това ще бъде в действителност един специфичен миг за мен, за нашата страна. В частност, тъй като ще изразя пред него благодарността на всички украинци за поддръжката, която Негово Величество показва за тях, до момента в който още беше принц на Уелс ".

През май 2022 година Чарлз Трети, който тогава беше принц на Уелс, се изрече за " кошмарната обстановка " в Украйна по време на пътешестване в Румъния за среща с украински бежанци, напуснали родината си.

Говорейки благодарение на преводач Чарлз сподели на група украински бежанци: " Съчувстваме на кошмарната обстановка в Украйна. Продължаваме да се молим ".

В предишното Чарлз стана прочут с острите си нападки против съветския президент Владимир Путин и анексията на Крим. Той провокира дипломатически скандал, когато по време на дипломатическа аудиенция в Канада през 2014 година съпостави Путин с Хитлер, напомня ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР