Британският крал Чарлз Трети поиска от британския парламент да промени

...
Британският крал Чарлз Трети поиска от британския парламент да промени
Коментари Харесай

Чарлз Трети поиска от британския парламент да промени закона

Британският крал Чарлз Трети изиска от английския парламент да промени закона, с цел да може неговата сестра принцеса Анна и неговият брат принц Едуард да го заместват в осъществяването на кралските каузи, когато той отсъства по някаква причина.

В резултат на промените принцеса Анна и принц Едуард ще могат да извършват някои от основните отговорности на монарха в негово неявяване, като да вземем за пример назначение на нов министър председател, предава Българска национална телевизия.

Досега съгласно разпоредбите да работят от името на монарха в негово неявяване имаха неговата брачна половинка и четиримата възрастни, които са на първо време в листата за заместничество на короната, т.е. брачната половинка на Чарлз - Камила, принц Уилям, принц Хари, принц Андрю, който е брат на Чарлз, и принцеса Биътрис, която е най-голямата щерка на принц Андрю.

Това статукво обаче породи рецензии, защото принцовете Андрю и Хари към този момент не извършват публични кралски отговорности. Андрю бе лишен от правото да ги извършва и от множеството си трофеи поради и скандал, подбуден от другарството му с починалия към този момент финансист Джефри Ъпстийн, който бе упрекнат в полови похищения.

Самият Андрю бе упрекнат в полово посягане, само че казусът завърши с извънсъдебно съглашение. А принц Хари пък самичък се отхвърли от осъществяване на кралските отговорности и се реалокира със брачната половинка си Меган в Калифорния преди две години. Това развиване на нещата принуди точно Крал Чарлз Трети да изиска в този момент Народното събрание на внесе смяна в съответното законодателство.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР