Британският крал Чарлз Трети награди с медал на Британската империя

...
Британският крал Чарлз Трети награди с медал на Британската империя
Коментари Харесай

9-годишният Тони, който е с ампутирани крака след насилие от родителите си, е отличен от Чарлз Трети

Британският крал Чарлз Трети награди с орден на Британската империя 9-годишно момче за неговата обществена ангажираност.

Историята на дребния Тони Хъджъл трогва доста хора – родителите му го малтретирали толкоз грубо, че той губи двата си крайници.

Той попада под обстрел край Николаев, Херсонска област

Когато е единствено на 41 дни, Тони идва в детската болница " Евелин " в Лондон с голям брой фрактури на ръцете и краката - ставите му са изкълчени, дребното му тяло и даже лицето му са покрити с пострадвания. Той към този момент не демонстрира никакви реакции, страда от отравяне на кръвта, в отровен потрес е, с полиорганна непълнота е, описват английските медии.

Около три месеца животът на момчето е в заплаха, само че дребният войник ​​успява да оцелее.

43-годишният Хари Буда Магар е изгубил крайниците си в Афганистан преди 13 година

Биологичните родители на Тони - Джоди и Тони С., са наказани на 10 години затвор през 2018 година за изтезаване на личното си дете.

Още през 2016 година той е осиновен и посрещнат с обич. Вторите му родители - Пола и Марк, които живеят в британското графство Кент имат седем биологични деца. През 2016 година те осиновяват Тони и го посрещат с обич.

Заради ужасяващите пострадвания двете крачета на Тони са ампутирани, когато той е единствено на две години. Той е изгубил и слуха на дясното си ухо.

След заразяване с бактериален менингит и четирите му крайника са ампутирани

Преди три години момчето е почнало да набира средства за лондонската детска болница " Евелин ", където се е лекувало. Освен това всеки ден той тича по права от 300 метра, изминавайки общо 10 километра. С персоналния си образец съумява да събере към 2,3 милиона евро за болничното заведение. Тони желае да продължи с тази идея.

С осиновителката си през 2021 година той основа фондация „ Тони Хюгел “ за подкрепяне на деца в риск. Поставя началото и на акция за смяна в закона, която да разреши по-високи присъди и затвор за принуждение над деца.

През 2021 година Херцогинята на Кеймбридж и брачна половинка на принц Уилям Катрин кани Тони на коледен концерт в Уестминстърско абатство в Лондон. Двамата още веднъж се срещат през декември 2023 година А в този момент Тони назовава Кейт своя „ най-хубав другар “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР