Британският крал Чарлз Трети и съпругата му Камила пристигнаха в

...
Британският крал Чарлз Трети и съпругата му Камила пристигнаха в
Коментари Харесай

Чарлз III е в Германия на първото си държавно посещение след наследяването на трона

Британският крал Чарлз Трети и брачната половинка му Камила дойдоха в Германия на първо държавно посещаване зад граница след наследяването на трона. Те трябваше да дойдат от Франция, само че визитата там беше анулирана поради обществените безредици към пенсионната промяна.

След тържествено посрещане на летището английският монарх стана първият задграничен водач, на който бяха оказани военни почести на Бранденбургската врата- знак на разделянето на Германия в продължение на три десетилетия.

Събитието се охраняваше от 1100 служители на реда и 20 кучета, подготвени за разкриване на експлозиви. На церемонията участваха едвам 1 500 фенове, редица пътни артерии в Берлин са затворени за придвижване. По-късно довечера немският президент Франк-Валтер Щайнмайер дава банкет за високите посетители в двореца Белвю.

" Ние в Германия и Европа желаем тесни и другарски връзки с Обединеното кралство и след Брекзит ", съобщи немският хазаин, който е отправил поканата за визитата на краля на погребението на неговата майка Елизабет Втора през септември.

Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР