Британският крал Чарлз Трети е диагностициран с раково заболяване, съобщиха

...
Британският крал Чарлз Трети е диагностициран с раково заболяване, съобщиха
Коментари Харесай

Крал Чарлз страда от рак

Британският крал Чарлз Трети е диагностициран с раково заболяване, оповестиха от Бъкингамския замък.

От там прецизираха, че не става дума за рак на простатата откакто монархът постъпи неотдавна в болница за лекуване на увеличена простата.

Видът рак не е оголен, не се споделят повече детайлности по отношение на стадия или прогнозата, само че кралят е почнал „ постоянно лекуване “ от през днешния ден.

Бъкингамският замък уточни, че Чарлз гледа позитивно на лекуването си и чака с неспокойствие да се върне към публичните си отговорности допустимо най-скоро.

Той ще отсрочи краткотрайно обществените си задължения и се чака други висши кралски особи да го заместят по време на лекуването.

75-годишният монарх се завърна в Лондон от имението Сандрингам в графство Норфолк през днешния ден сутринта и дворецът отбезяла, че той е почнал лекуване като амбулаторно болен.

Въпреки че ще спре обществените си изяви, Чарлз ще продължи с конституционната си роля на държавен глава, което включва и осъществяване на персонални срещи.

„ Скай нюз “ заяви, базирайки се на източник, непосредствен до Принц Хари, че херцогът на Съсекс е разговарял с татко си за диагнозата и ще пътува до Англия в околните дни да го види персонално.

Принц Хари, който живее в Съединени американски щати дружно със фамилията си, е разговарял с татко си крал Чарлз Трети и ще го посети през идващите няколко дни, заяви и английската организация Пи Ей Медия,  базирайки се на източник, непосредствен до херцога на Съсекс, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Пожелавам на Негово Величество цялостно и бързо излекуване. Нямам подозрения, че той ще се излекува доста бързо и зная, че цялата страна ще му пожелае излекуване “, сподели във връзка болестта на краля английският министър председател Риши Сунак, представен от Ройтерс.

„ От името на Лейбъристката партия поисквам на Негово Величество всичко най-хубаво и цялостно излекуване. Очакваме с неспокойствие да го забележим още веднъж изцяло здрав “, уточни водачът на английската съпротива Киър Стармър.

„ От името на лондончани поисквам на Негово Величество бързо и цялостно излекуване. Очаквам с неспокойствие да се излекува изцяло допустимо най-скоро “, сподели кметът на Лондон Садик Хан.

„ Със страдание научих за болестта на крал Чарлз и желая да му пожелая триумф в лекуването и цялостно и бързо излекуване “, съобщи първият министър на Северна Ирландия Мишел О’Нийл, която е представител на ирландската републиканска партия „ Шин Фейн “, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР