Британският крал Чарлз III започна процес на увеличаване на броя

...
Британският крал Чарлз III започна процес на увеличаване на броя
Коментари Харесай

Чарлз III предложи сестра си и брат си за държавни съветници

Британският крал Чарлз III стартира развой на увеличение на броя на кралските особи, които могат да заместват монарха при осъществяването на служебни отговорности, като предложи сестра му Ан и брат му Едуард да бъдат добавени към листата на по този начин наречените „ държавни съветници “, заяви БНР. 

В момента „ държавни съветници “ са кралицата консорт Камила и още четирима висши членове на кралското семейство. Двама от тях обаче са принц Андрю и принц Хари, които към този момент не извършват кралските си повинности.

Принц Андрю, херцогът на Йорк, се отдръпна от тези си отговорности по време на отправените му обвинявания в сескуален тормоз, а принц Хари, херцогът на Съсекс, живее със фамилията си в Съединените щати.

Вместо да бъдат извадени от листата на държавните съветници, предлагането е да се усили броят на кралските особи, тъй че съществуването на принцовете Андрю и Хари да престане да бъде проблем.

По искане на краля неговото предложение бе прочетено в Камарата на лордовете. Очаква се лордовете да отговорят през днешния ден и по-късно същия ден в Камарата на общините да бъде импортирано законодателство за одобрение на двете оферти на Чарлз Трети. С тази бърза парламентарна процедура се цели да се реши един неуместен парламентарен проблем за това кой може да замества краля, в случай че той е в чужбина или е болен и не може да извършва отговорностите си като държавен глава.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР