Британският крал Чарлз III обяви тази седмица мащабен проект за

...
Британският крал Чарлз III обяви тази седмица мащабен проект за
Коментари Харесай

Крал Чарлз Трети организира кампания за събиране на храна за бедните

Британският крал Чарлз III разгласи тази седмица огромен план за подкрепяне на бедните хора в Обединеното кралство посредством събиране на храна, която супермаркети и фермери се готвят да изхвърлят, заяви в преписка Нова тв.

Яденето ще се разпределя посредством хранителни банки в цялата страна, ръководени от благотворителни организации. Повечето се стараят да провеждат кухни, в които бракуваните артикули да бъдат превърнати в здравословни ястия. По този метод те освен се надяват да обезпечат на бедните потребно хранене най-малко един път дневно, само че и да ги насърчат сами да си готвят с продуктите, които получават гратис.
Крал Чарлз III не чества охолно рождения си ден. Той го прекара  с доброволци, които трансформират артикули с изтичащ период на валидност във вкусна храна. Докато 14 млн. души са изправени пред продоволствена неустановеност в Обединеното кралство поради рекордното повишаване на питателните артикули, 9 млн. тона храна всяка година отива на боклука. 70% от нея може да бъде изядена, в случай че има по-добра система, по която тя да доближава до нуждаещи се. Точно такава желае да построи кралската самодейност.

Чарлз III разгласява известие за самодейността в списание за бездомни. В него той уточни, че потребността от храна е толкоз действителен и наложителен проблем, колкото и разхищението ѝ, което способства за бързото заличаване на околната среда.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР