Британският колоездач Марк Кавендиш призна, че страдал и от депресия

...
Британският колоездач Марк Кавендиш призна, че страдал и от депресия
Коментари Харесай

Марк Кавендиш призна, че е преодолял доста трудно депресия

Британският колоездач Марк Кавендиш призна, че страдал и от меланхолия преди няколко години, само че към този момент е я преодолял и е изцяло здрав.

34-годишният Кавендиш сподели в изявление за вестник " Таймс ", че " освен физическото му здраве е потърпевшо през последните две години ".

" Борих се много тежко и с меланхолия през това време. Бях диагностициран с клинична меланхолия през август 2018 година. Не одобрявах никакви медикаменти, само че получих помощ. Беше мъчно за мен ", добави британецът.

When my daughter still wants to re-shoot a tik-tok video after the 50th attempt. pic.twitter.com/q4evgEcqMJ
— Mark Cavendish (@MarkCavendish) April 5, 2020 Кавендиш, международен първенец в бягането на часовник от 2011 година, има 30 етапни победи в Обиколката на Франция. Първо той беше диагностициран с инфекциозната мононуклеоза (жлезна треска) през 2017 година и още веднъж през 2018-а, поради което пропусна доста надпревари.

Инфекциозната мононуклеоза (жлезна треска) е постоянно срещано вирусно заболяване, което се характеризира с висока температура, главоболие, изнемощялост, загуба на вкус, инфектиране на гърлото и увеличени лимфни възли по цялото тяло.
Кавендиш, който не взе участие в миналогодишния " Тур дьо Франс ", съобщи, че към този момент е преодолял здравословните проблеми и се надява да бъде част от новия си тим " Бахрейн-Макларън " през сезон 2020, който сега е преустановен поради пандемията от ковид.
" Вече съм добре - е, доколкото мога да бъда. Хубаво е да преодолея всичко неприятно. И в този момент диря позитивите. Отново е незнайно по кое време ще мога да се състезавам, само че аз пребивавам с това възприятие в последните две години ", съобщи Кавендиш.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР