Британският колоездач Крис Фруум ще се състезава през тази година

Британският колоездач Крис Фруум ще се състезава през тази година ...

Фруум се пуска в Джирото въпреки разследването.

Британският колоездач Крис Фруум ще се състезава през тази година в Джиро д'Италия и ще се опита да защити титлата си от Тур дьо Франс, дори и неблагоприятното за него разследване на допинг-тест продължава. Това заяви днес самият Фруум. Четирикратният шампион в Тура се опитва да изчисти своето име, след като се оказа, че е завишил дозировката на своето лекарство за астма по време на миналогодишната Вуелта на Испания.

Този тест създаде неблагоприятен аналитичен резултат на пробата от урина. Пробата на колоездача на Тийм Скай показа двойно превишаване на нормата на препарата салбутамол. Но самият състезател отрече каквато и да било намеса на допинг или приемане на забранени стимуланти и за момента е свободен да се състезава, тъй като забарнително решение на колоездачния съюз (ЮСИ) не е издавано. "Надявам се, че няма да се стигне до там, но все още имам правото да се състезавам и не виждам защо да не го парвя, заяви Фруум, който в момента е в Испания и кара в критериума Рута дел Сол.

Това е първо състезание за него от декември насам, когато публично бяха оповестени резултатите от разследваната допинг-проба. Президентът на ЮСИ Дейвид Лапартиент заяви миналия месец, че ако искат от отбора му Скай Тийм могат да спрат Фруум от участие докато трае разследването. "Процесът не касае само мене, а още доста състезатели. И те се състезават. Не виждам защо за мене трябва да важат различни правила, каза от своя страна 32-годишният британец. Снимка: ©Getty Images

Източник: sportal.bg