Британският колоездач Крис Фруум ще се състезава през тази година

...
Британският колоездач Крис Фруум ще се състезава през тази година
Коментари Харесай

Фруум се пуска в Джирото въпреки разследването

Британският колоездач Крис Фруум ще се състезава през тази година в Джиро д'Италия и ще се опита да отбрани купата си от Тур дьо Франс, даже и неподходящото за него следствие на допинг-тест продължава. Това съобщи през днешния ден самият Фруум. Четирикратният първенец в Тура се пробва да почисти своето име, откакто се оказа, че е завишил дозата на своето лекарство за астма по време на миналогодишната Вуелта на Испания.

Този тест сътвори неподходящ изчерпателен резултат на тестът от урина. Пробата на колоездача на Тийм Скай сподели двойно превишаване на нормата на препарата салбутамол. Но самият играч отхвърли каквато и да било интервенция на допинг или приемане на неразрешени стимуланти и за момента е свободен да се състезава, защото забарнително решение на колоездачния съюз (ЮСИ) не е издавано. " Надявам се, че няма да се стигне до там, само че към момента имам правото да се състезавам и не виждам за какво да не го парвя, съобщи Фруум, който сега е в Испания и кара в критериума Рута дел Сол.

Това е първо съревнование за него от декември насам, когато обществено бяха оповестени резултатите от разследваната допинг-проба. Президентът на ЮСИ Дейвид Лапартиент съобщи предишния месец, че в случай че желаят от тима му Скай Тийм могат да спрат Фруум от присъединяване до момента в който трае следствието. " Процесът не касае единствено мене, а още много състезатели. И те се състезават. Не виждам за какво за мене би трябвало да важат разнообразни правила, сподели от своя страна 32-годишният британец. Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР