Британският колоездач Крис Фрум завоюва за първи път в кариерата

...
Британският колоездач Крис Фрум завоюва за първи път в кариерата
Коментари Харесай

Крис Фрум за първи път в кариерата си стана победител в Джиро д‘Италия


Британският колоездач Крис Фрум завоюва за първи път в кариерата си купата в колоездачната конкуренция Джиро д‘Италия. Заключителният 21-и стадий с дължина 115 км. се организира по улиците на италианската столица Рим.

Ирландецът Сам Бенет завоюва последния стадий, преодолявайки 10-те обиколки по 11,5 км. за 2 часа 50 минути и 49 секунди.

Второ място в генералното класиране зае холандецът Том Дюмулен с закъснение от 46 секунди от спечелилия Фрум, трети финишира колумбиецът Мигел Анхел Лопес.

Джиро д‘Италия се организира за 101-и път в историята. За първи път съревнованието започва отвън рамките на Европа - в Йерусалим, където се организираха първите три стадия. 22 тима взеха присъединяване в тазгодишната конкуренция и в 21 стадия колоездачите минаха дистанцията от 3562 км. Първият шампионат Джиро д‘Италия е проведен от вестник Джиро д‘Италия Gazzetta dello Sport през 1909 година

Миналата година Фрум стана победител в Тур дьо Франс и Вуелта, а в този момент записа името си като първия английски победител в италианския маратон. Той е третият колоездач в историята с следващи триумфи във всичките обиколки от Големия тур. За последно това се бе удавало на французина Бернар Ино (три победи през 1982-83 г.) и белгиеца Еди Меркс (четири победи през 1972-73 г).

Целта на Фрум в този момент е да стане първенец и в Тур дьо Франс, който тази година ще започва на 7 юли поради Световното състезание по футбол. Последният победител в Джиро и Тура в границите на една година бе италианецът Марко Пантани през 1998 година През 2015 година испанецът Алберто Контадор се опита да повтори това достижение, само че финишира едвам пети на Тур дьо Франс. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР