Британският изследовател, който беше обявен за изчезнал, след като тръгна

...
Британският изследовател, който беше обявен за изчезнал, след като тръгна
Коментари Харесай

Откриха изчезналия в Папуа-Нова Гвинея изследовател

Британският откривател, който беше разгласен за липсващ, откакто потегли да учи отдалечено племе на " ловци на глави " в Папуа-Нова Гвинея, беше видян до бетонна писта и чака да бъде спретнат, заяви негов другар, представен Ройтерс.

Бенедикт Алън , режисьор на документални филми, бил закаран с хеликоптер до земите на племето Хаифо предишния месец. Представителите на този етнос не са били в контакт с чужденци от 30 години. Досега от мъжа нямаше новина. Той не оставил координатите на дестинацията, към която отпътувал.

В търсенето му са мобилизирани локални поданици, които забелязали британеца. Приятелят му Франк Гарнър , който е и сътрудник на Би Би Си, сподели, че мъжът към момента е в заплаха.

" Той е самичък в отдалечена част на Папуа-Нова Гвинея , която може да бъде достигната единствено по въздуха, откакто всички пътни връзки са прекратени, поради племенни борби ", сигнализира той.

Алън желал да се върне във Англия доникъде на ноември. " Не се опитвайте да ме спасявате, апелирам - там, където отивам в Папуа-Нова Гвинея, е изключено да ме намерите! ", написа мъжът в последния си туит на 11 октомври, преди да замине.

След като пропуснал полета си към дома предишния уикенд, приятелите и фамилията му го оповестиха за липсващ.

Бенедикт Алън нееднократно е предприемал експедиции в Папуа-Нова Гвинея . Той е прочут и с това, че прекоси Монголия на камила и че се спусна по Амазонка пешком и с кану. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР