Британският хип-хоп и грайм изпълнител Стормзи се ангажира да дари

...
Британският хип-хоп и грайм изпълнител Стормзи се ангажира да дари
Коментари Харесай

Рапърът Стормзи ще дари 10 милиона лири за каузи в подкрепа на чернокожите

Британският хип-хоп и грайм реализатор Стормзи се ангажира да подари 10 милиона лири през идващото десетилетие за дела в поддръжка на чернокожите, съобщи Ройтерс.

"Неудобната истина е, че нашата страна трайно не признава, че просто поради цвета им, чернокожите хора във Англия непрекъснато са в неизгодно състояние във всеки житейски аспект ", се показва в изказването, направено от Стормзи.

Изпълнителят, който сътвори история предходната година като първият рапър, изявил се като хедлайнер на фамозния летен фест Гластънбъри, споделя, че е чувал хора да отхвърлят расизма във Англия, цитирайки личния си триумф.

Разследват нов хипотетичен случай на гибел при арест на цветнокож в Съединени американски щати

"Аз не съм ослепителен английски образец за това какво би трябвало да се случи, когато негър човек се труди крепко. Ние сме милиони, не неколцина. Трябва да водим непрекъсната битка против расистката система, чиято цел е да ни провали още преди да сме се родили ", споделя Стормзи.

През 2018 година изпълнителят оповести, че ще финансира образованието на двама английски чернокожи студенти в университета на Кембридж, като след това поддържа финансово още двама, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР