Британският гигант Rolls-Royce иска да събере 2 милиарда паунда от

...
Британският гигант Rolls-Royce иска да събере 2 милиарда паунда от
Коментари Харесай

Rolls-Royce набира милиарди в търсенето на спасителен пояс от Covid-19

Британският колос Rolls-Royce желае да събере 2 милиарда паунда от своите акционери посредством издаването на права - развой, при който съществуващите вложители получават варанти (които от своя страна дават опция за придобиване на съответно количество акции в границите на избран срок), с цел да укрепи финансите си след " внезапното утежняване " в гражданското въздухоплаване поради пандемията на новия ковид.

Компанията също по този начин ще набере средства посредством издаване на нов дълг, като издаването на правата може да отключи в допълнение финансиране.

Емитирането на правата може да докара до спомагателен заем от 1 милиард паунда от държавния орган за комерсиално финансиране (UK Export Finance), като Rolls-Royce към този момент дължи 2 милиарда паунда на страната.

Въпреки това Rolls-Royce споделя, че удължаването на държавния заем зависи както от UK Export Finance, по този начин и от Министерството на стопанската система и финансите, които би трябвало да одобрят изискванията на издаването на правата. " Следователно няма гаранция, че това нарастване ще се случи ", споделя компанията.
 Rolls-Royce ще продава активи и ще редуцира личен състав, с цел да се оправи с тежката рецесия
Rolls-Royce ще продава активи и ще редуцира личен състав, с цел да се оправи с тежката рецесия

Производителят на мотори за самолети регистрира £5,4 милиарда загуба за полугодието

Правителството има " златна акция " в Rolls-Royce, което пречи компанията да попадне под непознат надзор, тъй като тя се счита за такава от стратегически интерес за Англия, написа BBC.

Авторите напомнят и клюки, че Rolls-Royce е водила договаряния с държавни фондове в Сингапур и Кувейт, които да влагат в бизнеса.

" Днешното известие за повишението на капитала на компанията усъвършенства нашата резистентност да се направляваме в настоящата несигурна оперативна среда... Внезапният и веществен резултат от пандемията оказа доста въздействие върху комерсиалната авиационна промишленост, което докара до внезапно утежняване на финансовите резултати на нашия цивилен въздухоплавателен бизнес и в по-малка степен на бизнеса ни с електроенергийни системи ", разяснява основният изпълнителен шеф на Уорън Ийст.

Rolls-Rolls към този момент разгласи, че ще редуцира 9 000 работни места в опит да редуцира разноски. Компанията също по този начин има намерение да продаде елементи от бизнеса си, с цел да набере спомагателни 2 милиарда паунда.
 Rolls-Royce регистрира над $1 милиард загуби през 2019 година
Rolls-Royce регистрира над $1 милиард загуби през 2019 година

Организацията се стреми да оправи проблемите си мотори Trent 1000
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР