Британският герой в полусредна категория Люк Кембъл (19-2, 15 КО)

...
Британският герой в полусредна категория Люк Кембъл (19-2, 15 КО)
Коментари Харесай

Радост за англичаните непосредствено преди Джошуа - Поветкин

Британският воин в полусредна категория Люк Кембъл (19-2, 15 КО) зарадва почитателите на препълнения стадион “Уембли” с безапелационна победа с единомислещо съдийско решение в реванша си против Иван Менди (40-5-1, 19 КО) (119:109, 118:111, 116:112). Това бе последният подгряващ дуел преди шоуто Антъни Джошуа и Александър Поветкин.

CLASSY CAMPBELL BEATS MENDY@luke11campbell gets revenge as he comfortably outpoints his French opponent.

Follow live: https://t.co/Cnc1vV7vu1
Book now: https://t.co/Vd1A6VQJBW
Non-sky subscribers: https://t.co/M4FyoTVXte pic.twitter.com/qZ2PGnhwKp
— Sky Sports Boxing (@SkySportsBoxing) September 22, 2018
Кембъл е евопейски първенец при дилетантите от 2008 година и златен олимпийски медалист от Лондон 2012, само че професионалната му кариера не се разви по упования трогателен метод, точно заради загубата от Менди със споделено съдийско решение през 2015-а. Освен него, предходната година той пропиля шанса си да завоюва международната купа в лека категория на Световната боксова асоциация, губейки още веднъж със споделено съдийско решение от Хорхе Линарес. На пети май въпреки всичко той “спря” (технически нокаут) Трой Джеймс и влезе като любимец в мача против Менди, който бе в серия от 10 победи след последното си проваляне през 2015-а против Едис Татил за вакантната европейска купа.

От самото начало на мача Менди се стараеше да управлява събитията на кръга и да дефинира разположението на двамата, като бе притиснал до въжетата съперника си. Първите три рунда обаче бяха равностойни, като двамата разменяха прави удари с водещата ръка, без да регистрират някакви по-сериозни попадения.

Disciplined, skilled, victorious. Campbell gets revenge over Mendy.https://t.co/jwiqVBrgXU pic.twitter.com/vG9iPox7tk
— Boxing News (@BoxingNewsED) September 22, 2018
Кембъл опитваше с удари в тялото да изморява противника си, който макар че натискаше напред и опитваше от самото начало да го загражда, не правеше задоволително, с цел да убеждава всички в превъзходството си. Друга причина за това бе и страхотното защитно придвижване на Кембъл, който бе твърдо решен да контраатакува и най-вече да се пази. Той очевидно пласираше и опитваше повече прави удари и крошета от съперника си, а чак в 10-ия рунд Менди направи ляво кроше в главата на британеца и добави десен прав.

Тактиката на Кембъл да натрупа актив в бойните карти на съдиите и да бъде по-предпазлив предизвика Менди да търси по-съсредоточено нокаут в последните три рунда. Англичанинът искрено бягаше в последните три минути и се стремеше само да пази преднината си, като даже потърси за първи път клинч. Менди усещаше, че на враждебна територия мъчно ще получи съдийско решение, а и не направи задоволително, с цел да убеди в достолепията си, при което обикновено загуби по точки. Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР