Британският финансов сектор се нуждае от стабилност, за да осигури

...
Британският финансов сектор се нуждае от стабилност, за да осигури
Коментари Харесай

Финансовият сектор на Великобритания иска здрава връзка с ЕС след Брекзит

Британският финансов бранш се нуждае от непоклатимост, с цел да обезпечи бъдещето си, дружно с по-добър достъп до пазара на Европейския съюз след Брекзит, в сравнение с този, които нормално получават страните отвън Европейски Съюз, написа Reuters.

Англия би трябвало да напусне блока на 29 март, само че към момента не е съгласна с изискванията за това, откакто преди две седмици Народното събрание отхвърли договорката, контрактувана от премиера Тереза ​​Мей и Европейски Съюз. Във вторник Народното събрание сподели на Мей да преразгледа аспектите на договорката, въпреки че Европейски Съюз изключи опция за каквито и да е промени.

" Искаме пазарите да продължат да действат безпроблемно, без разтърсвания ", споделя Пол Мандука, ръководител на консултативния съвет на TheCityUK.
 Ще задържи ли Англия европейските регулации за финансовия бранш?
Ще задържи ли Англия европейските регулации за финансовия бранш?

Страната стартира изследване по какъв начин може да улесни банките си след Брекзит

" С наближаването на 29 март, нуждата от изясненост става все по-неотложна. "

Мандука, който също ръководи застрахователя Prudential, декларира, че финансовият бранш желае достъп до пазара и за двете страни, който има повече " дълбочина и сигурност " от съществуващата рамка за търговски връзки на блока.

Европейски Съюз е най-големият английски клиент за финансови услуги.

TheCityUK предложиха " взаимно признание " - необятна форма на достъп до пазара на Европейски Съюз, основаваща се на приемането на съответните правила на всяка от страните.

Брюксел отхвърли това предложение и вместо това предложи равностойност, по-разпокъсана, по-малко предвидима система за достъп до пазара, при която единствено Европейски Съюз взема решение дали задгранична финансова компания може да обслужва клиенти на своята територия в лимитирани области на финансиране.

Много банки, застрахователи и шефове на фондове в Лондон вместо това избраха да отворят центрове в Европейски Съюз до март, с цел да избегнат евентуална загуба на достъп до клиенти от континента.
 Активи за 1 трилион $ се местят от Англия в Европейски Съюз поради Брекзит
Активи за 1 трилион $ се местят от Англия в Европейски Съюз поради Брекзит

В кои страни се мести банковия бранш на Острова?

Мандука споделя, че основаването на постоянна и приветстваща бизнес среда и световна конкурентна данъчна система ще обезпечат на компаниите увереността, от която се нуждаят, с цел да влагат във Англия.

" Знаем, че на пазарите им лишават доста време, с цел да се реалокират другаде, само че към рисковете, свързани с Брекзит, огромните финансови центрове в Азия бързо се трансформират в същински кандидати за съперници на нас и Ню Йорк ", споделя Мандука на събитие, посетено от английския министър на финансите Филип Хамънд.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР