Британският евроскептик Найджъл Фараж обяви, че е необходим някакъв съюз

...
Британският евроскептик Найджъл Фараж обяви, че е необходим някакъв съюз
Коментари Харесай

Фараж поиска съюз с торите

Британският евроскептик Найджъл Фараж разгласи, че е нужен " някакъв съюз " сред торите и Партия " Брекзит " на идните парламентарни избори, осведоми Би Би Си.

Разпространява се информация, че партията на Фараж е подготвена да се откаже от стотици претенденти на изборите през декември, с цел да предотврати разделяне на електората в интерес на Брекзит.

Консерваторите обаче изключват съюз с партията на Фараж.

По-рано президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп прикани Фараж и Борис Джонсън да обединят сили.

Днес партията на Найджъл Фараж публично открива предизборната си акция. Евроскептикът ще разгласи тактиката на партията.

Найджъл Фараж подлага на критика неуспеха на премиера Джонсън да извърши обещанието си Англия да напусне Европейски Съюз на 31 октомври. Но по-рано тази седмица " Дейли телеграф " писа, че Партия " Брекзит " обмисля да отдръпна претенденти, с цел да помогне на консерваторите да завоюват болшинство на изборите на 12 декември, с цел да се подсигурява, че Обединеното кралство ще напусне Европейски Съюз. Вместо това евроскептичната партия ще насочи силата си към следените от лейбъристите места.

Фараж дефинира информацията като " нечиста сделка ". Но през днешния ден той разгласи пред радио LBC, че е нужен някакъв алианс. Той отхвърли да разяснява дали партията му ще излезе с " 20 или 200 претенденти ".

Междувременно министърът за жилищата Робърт Дженрик заяви, че Консервативната партия е срещу съюз с партията на Фараж.

По-късно при откриването на предизборната акция на партията Фараж предизвести, че ще се борят за всяко място в страната, в случай че министър председателят Борис Джонсън не се съгласи да се откаже от договорката си с Европейски Съюз и не сключат " съюз за овакантяване ", написа " Гардиън ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР