Британският екип разработчици твърди, че моделът му е способен да

...
Британският екип разработчици твърди, че моделът му е способен да
Коментари Харесай

DeepMind представи авангардния изкуствен интелект Lyria за създаване на музикални произведения

Британският екип разработчици твърди, че моделът му е кадърен да генерира висококачествени вокали, текстове и музикален акомпанимент, които имитират стила на осъществяване на всички известни реализатори. Това е ИИ Lyra, с който ще може да се опитва посредством два плана, които се пускат в YouTube. Според DeepMind това ще бъде една „ отворена площадка за творчество “.

„ Днес, в партньорство с YouTube, разгласяваме Lyria, най-усъвършенствания модел на Гугъл DeepMind за генериране на музика, и два опита, формиращи нова платформа за творчество “, съобщи компанията в обява в своя блог.

Експериментът Dream Track „ ще помогне за задълбочаване на връзката сред музикантите и публиката “, до момента в който инструментите на Music AI им дават набор от креативен принадлежности.

DeepMind не разкрива техническите детайлности за AI Lyria, като се изключи че я назовава „ най-усъвършенстваната “ музикална система с изкуствен интелект. „ Моделът Lyria се отличава с това, че генерира висококачествена музика с аранжименти и вокали, извършва задания за превръщане и продължение и дава на потребителите повече благоприятни условия за влияние върху стила и осъществяването “, се споделя в описанието на модела.

Експериментът Dream Track ще бъде отворен за стеснен брой консуматори, които ще могат да основават неповторими музикални композиции в стила на известни реализатори, които са се съгласили техните песни да бъдат употребявани за образование на модела Lyria. Участниците в опита ще могат да записват саундтраци с дължина 30 секунди, които по-късно ще бъдат оповестени като къси клипове в YouTube Shorts. По-долу са дадени няколко образеца.

Освен това, като се застъпва за виновното потребление на технологиите на изкуствения разсъдък, DeepMind употребява SynthID, с цел да слага водни знаци върху музикални материали, основани от Lyria. И предизвиква артистите и представителите на музикалната промишленост да формулират стандарти за отговорно създаване и разпространяване на ИИ принадлежности за генериране на музика.

Lyria и другите музикални изкуствени интелекти могат да създадат гражданска война в музикалната промишленост, твърди Venture Beat. Като въоръжава изпълнителите и композиторите с усъвършенствани принадлежности, Гугъл може да демократизира процеса на основаване на музика, като го направи по-прост и наличен. Това евентуално ще отнеме и приходите на хиляди музиканти. Така или другояче, появяването на мощен изкуствен интелект в YouTube ще ускори позициите на Гугъл в региона на усъвършенстваните технологии за творчество

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР