Британският "Дейли телеграф" съобщава днес, че месец преди съдбоносните извънредни

...
Британският "Дейли телеграф" съобщава днес, че месец преди съдбоносните извънредни
Коментари Харесай

Найджъл Фараж: Не вярвам на Борис Джонсън

Британският "Дейли телеграф " оповестява през днешния ден, че месец преди съдбоносните изключителни парламентарни избори ръководещата Консервативна партия във Англия е предложила електорален пакт на Партията на Брекзита на върлия еврофоб Найджъл Фараж, само че той е отхвърлил офертата.

Премиерът Борис Джонсън и Фараж в действителност към този момент се схванаха последният да не издига лични претенденти в 317 изборни окръга, в които сегашният народен представител е реакционер, с цел да не се конкурират. Фараж разгласи това като "едностранно " свое решение, само че са налице мощни съмнения за сговор, съгласно който Фараж ще издигне претенденти единствено в 300 окръга, държани в този момент от лейбъристите.

Новото предложение на Джонсън е консерваторите да повдигнат единствено "книжни " претенденти в окръзите, извоювани от лейбъристите на последните избори, т.е. торите да не водят никаква или единствено минимална акция в тях, с цел да дадат преимущество на претендентите на Фараж. Той обаче отхвърлил офертата заради опасения, че наличието даже и на фиктивен претендент на торите ще откъсне гласове от претендентите на Партията на Брекзита и ще му отнеме всевъзможни шансове да вкара свои хора в Народното събрание.

Медия от Лондон: Борис Джонсън се готви за партизанска война

Фараж изискал торите въобще да не издигат претенденти в най-малко 40 от така наречен "маргинални " окръзи, в които има действителен късмет за победа на последовател на Брекзита над лейбъристки народен представител, с цел да може и Фараж да разчита на прочут брой депутати в бъдещия парламент. Джонсън обаче не склонил и договарянията били прекратени във вторник вечерта, часове преди приключването на крайния период за издигането на претенденти, изяснява "Дейли телеграф ". Още преди този момент Фараж даде да се разбере, че не има вяра, че торите ще съблюдават вероятно съглашение. Затова и разгласи "едностранното " си решение да не оспорва държани от консерваторите места, а да издигне свои претенденти в 300 други окръзи.

Вестникът оповестява и за друга нечиста сделка, обвързвана с Фараж. В изявление през вчерашния ден той загатна, че ще може да гласоподава за консерваторите, защото неговата партия няма да издигне претендент в окръга, където той живее в графство Кент в Южна Англия. Малко по-късно обаче Фараж като че ли промени мнението си, като написа в Туитър че "при метода, по който Консервативната партия се държа през последната седмица, аз може да не гласоподавам за тях ".

Британският парламент отхвърли настояването на Джонсън за бързо пробутване на законопроекта за Брекзит

"Дейли телеграф " разгласява и резултатите от предизборно изследване, направено по негова поръчка от социологическата организация "Савант КомРес " през последните дни. Според тях консерваторите имат постоянна преднина пред опозиционната Лейбъристка партия. Те биха получили 40 на 100 от гласовете - с 3 пункта повече от сходна анкета през предходната седмица. Лейбъристите получават 31 на 100, качвайки единствено 1 пункт. Проевропейската партия Либерални демократи е трета с 16 %, а Партията на Брекзита получава седем.

При подобен резултат и при осъщественото прекрояване на изборните окръзи по правилото "за " и "против " Брекзит съгласно настроенията на локалните гласоподаватели, консерваторите могат да разчитат на солидно болшинство от 110 гласа в бъдещия парламент. Проучването е осъществено онлайн на 11 и 12 ноември измежду 2022 души.

Вестникът цитира мнението на един от шефовете на социологическата организация - Крис Хопкинс, който отбелязва, че решението на Фараж да не издига претенденти в окръзите, следени от консерваторите, има явно позитивен резултат за торите, повишавайки поддръжката и възможностите им за победа в доста окръзи. За да получат мечтаното болшинство, обаче, консерваторите би трябвало да завоюват и редица окръзи, държани в този момент от лейбъристите, а съществуването в тях на претенденти на Фараж може да осуети проектите на Джонсън, отбелязва "Дейли телеграф ".

Фараж няма да взе участие като народен представител в изборите
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР