Британският държавен министър по въпросите на жилищното строителство Кит Молтхаус

...
Британският държавен министър по въпросите на жилищното строителство Кит Молтхаус
Коментари Харесай

Още един британски политик влиза в състезанието за премиерския пост

Британският държавен министър по въпросите на жилищното строителство Кит Молтхаус разгласи, че се кандидатира за премиерския пост, заеман в този момент от Тереза Мей, съобщи Ройтерс.

Молтхаус сподели нощес пред в. "Сън ", че в борбата за нов водач на Консервативната партия не трябва да вземат участие едни и същи "стари лица, носещи белезите на войните, разделили през последните три години партията на торите ". "Смятам, че аз съм новото лице, с нови свежи хрумвания, от едно ново и надарено потомство ", съобщи той.

Молтхаус стана прочут измежду консерваторите с предлагането си за компромисен вид на съглашение за Брекзит с Европейски Съюз, който целеше да се избегне твърда граница сред Северна Ирландия и останалата част от Обединеното кралство, като се резервира участието на Северна Ирландия в митническия съюз и общия пазар на Европейски Съюз, напомня ТАСС.

Той стана десетият политик, декларирал, че ще се бори за лидерския пост в Консервативната партия, което автоматизирано води до премиерското кресло.

Мей, която разгласи, че на 7 юни ще подаде оставка като лидер на торите, ще остане отпред на държавното управление до избирането на нов водач на Консервативната партия. Този развой би трябвало да стартира на 10 юни и да приключи през втората половина на юли.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР