Британският държавен министър на въоръжените сили Джеймс Хийпи заяви, че

...
Британският държавен министър на въоръжените сили Джеймс Хийпи заяви, че
Коментари Харесай

Британски министър определи като перчене думите на Лавров за риска от ядрен конфликт

Британският държавен министър на въоръжените сили Джеймс Хийпи съобщи, че не вижда непосредствена заплаха от ескалация на войната в Украйна и дефинира мненията на съветския външен министър Сергей Лавров като пъчене, предава Ройтерс.

Лавров предизвести света да не подценява рисковете от нуклеарен спор и съобщи, че доставките на оръжия за Украйна от страна на НАТО " по същността си " значат, че западният съюз води с Русия война посредством медиатори.

" Подобно пъчене беше запазена марка на Лавров през последните към 15 години, през които е външен министър на Русия ", съобщи английският политик пред Би Би Си. " Не мисля, че тъкмо сега има непосреден риск от ескалация ", добави той.

" Това, което Западът прави, с цел да поддържа съдружниците си в Украйна, е доста добре преценено. Всичко, което вършим, е преценено, с цел да избегнем директна война с Русия ", добави Хийпи. Той акцентира пред телевизия " Скай нюз ", че НАТО като организация не дава военна помощ, а в тези старания вземат участие и страни, които не са членки на Алианса.

Украйна може изцяло законно да нанася удари по съветски логистични линии и ресурси с гориво и някои от оръжията, предоставяни от интернационалната общественост, имат обсег, който разрешава да бъдат употребявани против Русия, призна английският министър, само че акцентира, че " няма потребност това да бъде проблем ". Много страни по света употребяват оръжия, създадени в чужбина, само че когато ги употребяват, по принцип не се упреква страната производител, добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР