Британският държавен министър на транспорта и брат на бившия външен

Британският държавен министър на транспорта и брат на бившия външен ...

Британският транспортен министър подаде оставка.


Британският държавен министър на транспорта и брат на бившия външен министър Борис Джонсън Джо Джонсън подаде оставка по-рано през деня, съобщава БТА.

Той отправи ожесточени критики срещу начина, по който британският премиер Тереза Мей води преговорите за излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз  (ЕС) и заяви, че страната е на ръба на най-голямата криза от Втората световна войн насам. Още по тематаСкептиците за паунда стават оптимисти? Лондон отхвърли възможността за сключване на сделка за Brexit до седмица

Джонсън е бивш журналист от Financial Times и по време на референдума от 2016 г. е гласувал Великобритания да остане в рамките на ЕС.

Според него плановете на Мей за Brexit са избор между васално положение и хаос. Джонсън смята, че за да се избегне тази ситуация, трябва да бъде организиран нов референдум.

„Да поставиш страната пред избор между две силно непривлекателни възможности, васално положение или хаос, е провал на британското държавно управление в невиждани от Суецката криза размери”, заяви той.

По негово мнение „най-демократичният ход” е да се даде право на обществото да направи нов избор.

Джонсън е 14-тият министър, подал оставка, откакто през юни миналата година Тереза Мей свика предсрочни избори.

Източник: investor.bg