Британският боксьор Тайсън Фюри заяви, че е щастлив отново да

...
Британският боксьор Тайсън Фюри заяви, че е щастлив отново да
Коментари Харесай

Тайсън Фюри обяви, че е най-успешният сред действащите боксьори

Британският боксьор Тайсън Фюри съобщи, че е благополучен още веднъж да бъде на кръга и се надява да остане на върха на спорта още дълги години. През 2015 година Фюри шокира боксовия свят, откакто победи Владимир Кличко и завоюва международните трофеи в тежка категория във версиите IBF, WBA и WBO.
View this post on Instagram
A post shared by Tyson Fury (@gypsyking101) on May 20, 2020 at 1:57am PDT

Успехът на британеца обаче бе последван от серия проблеми отвън кръга, свързани със корист с опиати, алкохол и душевен проблеми. Фюри обаче съумя да излезе от дупката, в която се намираше, и през февруари тази година завоюва купата на Световния боксов съвет (WBC), нокаутирайки американеца Дионтей Уайлдър в седмия рунд.

" Щастлив съм от това, което съм постигнал в моята кариера. Ако не изиграя нито един мач повече, няма да има защо да скърбя. Аз превъртях играта и завоювах всеки един вероятен шампионския пояс ", сподели 31-годишният Фюри пред " Скай Спортс ".
Той обаче добави, че се надява да остане на кръга още доста години.

" Кличко се би и на 40-годишна възраст. Много от огромните първенци имат дълги кариери. Но аз не съм в бокса поради парите или поради славата. Не съм в бокса и поради купите. Аз се боксирам, тъй като това ме прави благополучен и тъй като обичам да го върша ", описа международният първенец. " Нямам какво повече да потвърждавам. Аз се боксирам, тъй като обичам бокса и съм правел това през целия си живот. Защо да спирам? ", попита риторично Фюри.
На Фюри му следва нов мач с Уайлдър, само че той надали ще се състои преди края на календарната година, защото промоутърите изрично отхвърлят срещата да се организира без наличието на фенове.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР