Британският боксьор Антъни Джошуа смята, че само мач срещу сънародника

...
Британският боксьор Антъни Джошуа смята, че само мач срещу сънародника
Коментари Харесай

Джошуа: Само мач с Тайсън Фюри ще определи най-добрия боксьор в тежка категория

Британският боксьор Антъни Джошуа счита, че единствено мач против сънародника му Тайсън Фюри може да дефинира най-хубавия професионален боксьор в тежка категория.

30-годишният Джошуа победи по точки мексиканеца Анди Руис през декември в Саудитска Арабия и си върна шампионските колани във версиите IBF, WBA, WBO и IBO, до момента в който Фюри нокаутира американеца Дионтей Уайлдър преди два месеца в Лас Вегас и заслужи международната купа на WBC.

" Ако искаш да кажеш, че си номер 1, би трябвало да се боксираш против мен. Нека го създадем. Аз владея останалите колани, тъй че единствено това има смисъл ", обърна се Джошуа към Фюри в изявление за " Скай Спортс ", представено от Българска телеграфна агенция в четвъртък.

" Аз съм международен първенец в четири версии, а той е в WBC. Какво ще покаже един мач сред нас? Това - кой е преобладаващата фигура в тежка категория. Така един ще има всички колани и ще стане безспорен. Поради тази причина, с цел да се докажеш като номер 1, аз би трябвало да се боксирам против Тайсън Фюри, а той - против Антъни Джошуа ", сподели още той.

Следващата среща на Джошуа против наложителния кандидат на IBF Кубрат Пулев трябваше да се състои на 20 юни в Лондон, само че беше анулирана поради емидемията от ковид в страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР